СТОП ПРИСИЛНОЈ ВАКЦИНЦИЈИ ДЕЦЕ: УСТАВНИ СУД ДА ЗАУСТАВИ ЕКСПЕРИМЕНТ (ВИДЕО)

У четвртак 23. фебруара у 12 часова се испред Уставног суда РС у Београду, спонтано се окупило педесетак родитеља, подносиоца треће Иницијативе за оцену уставности Закона ЗСОЗБ, члана 32 који се односи на присилно вакцинисање деце у Србији. Окупљенима се обратио адвокат Милорад Михаиловић и објаснио да родитељи, као законски старатељи детета одлучују о добробити властите деце
„Деци су живот подарили родитељи и зато се родитељи питају, а не држава! Закон о обавезној вакцинацији није у складу са Уставом, члан 25, став 2, где се истиче да нико не може бити подвргнут медицинским или научним огледима БЕЗ СВОГ СЛОБОДНО ДАТОГ ПРИСТАНКА.
Медији су као и увек до сада, одрадили свој задатак застрашивања, у нади да ће родитељи у страху доносити нерационалне одлуке, на штету здравља свог детета. Али, родитељи се више не боје и уморни су од приче политичара да држава зна шта је најбоље за њихово дете!
И не заборавите да је судска власт независна! Независно судство је основа сваког демократског друштва и за разлику од политичара, судије слушају шта грађани имају да кажу.
Зато смо данас испред Уставног суда да наша права остваримо у складу са Уставом и ратификованим Међународним конвенцијама, да покажемо да су родитељи сложни у борби за право које имају грађани већег дела Европе – слободу избора при вакцинацији!“
Осим спонтано окупљених грађана, уметничком перформансу присилног „вакцинисања“ бебе (који су извели активисти Грађанске иницијативе за необавезну вакцинацију) сведочило је и десетак припадника Министарства унутрашњих послова.