У складу са Бриселским споразумом почиње изградња нових “граничних“ прелаза са КиМ

Почиње изградња нових „граничних прелаза“ које је српска Влада одобрила на преговорима у Бриселу а којима се додатно губи на српској а додаје на квази-државности шиптарских сепаратиста.

Косово, Метохија, прелаз, граница, царина, Мердаре, јариње,

Фото: Архива

Камен темељац за „изградњу сталне прелазне тачке у оквиру интегрисаног управљања границама“, биће положен свега дан пошто је држава Србија обележила свој праник државности.

Ово је саопштено из Канцеларије ЕУ у Приштини а у саопштењу се наводи да ће „у складу са Споразумом о интегрисаном управљању границама постигнутим у оквиру дијалога (у Брисел), Канцеларија ЕУ на Косову финансирати изградњу три стална прелаза“. То су Мердаре, Мутивода и Брњак.

Процењена укупна вредност радова ће износити 9,42 милиона евра а радови на првом прелазу почеће сутра на Мердару. Том приликом, Канцеларија ЕУ/СПЕУ, заједно са Министарством за дијалог, организује церемонију полагања камена темељца.Догађају у 11 часова присуствоваће председник шиптарских сепаратиста и колабораната из српских редова, правоснажно осуђен за тероризам пред српским Судом Хашим Тачи, такозвани „премијер“ Иса Мустафа, као и још неки представници сепаратиста, затим шефица Канцеларије ЕУ, и Специјална Представница Европске Уније у Приштини  која пружа пуну подршку бившим припадницима терористичког покрета на КиМ „ОВК“.

Паралелно са тим појачавају се напади на Србе на Косову и Метохији а који постају све чешћи и смелији, што само за себе говори о томе колико ветра у леђа албански екстремисти добијају оваквом политиком Владе Србије.

 

Извор: КМ Новине