Николић: Ако иде Вучић – договор је да изађем из трке

Уочи седнице Председништва СНС-а, актуелни председник државе Томислав Николић није желео да открије да ли су он и актуелни премијер, постигли договор ко од њих двојице улази у изборну трку. Тврдио је само једно: један другоме неће бити противкандидати.Nikolic

Неколико сати уочи одлуке СНС-а да кандидује Вучића, Николић је тврдио да још не зна ко у изборну трку улази: он или Вучић.

„Па ево, ја мислим да смо ми скоро све договорили, али можда ћете вечерас то чути од Александра, можда сутра, али данас не“, рекао је раније данас Николић.

ПОВЕЗАНЕ ВЕСТИ
Председништво СНС: Једногласно – Вучић кандидат

О томе је ћутао, не и о изјавама челних људи напредњака да с њим на челу немају шансе на изборима. Тврдио је да то није став странке.

„Али ја сам навикао да појединци из СНС-а потпуно мирно и слободно износе – не бих рекао своје мишљење, него оно за шта мисле да би мени могло да нанесе штету. Наравно да Александар Вучић може да победи, апсолутно… И лакше него ја. Али рећи да ја не могу да победим, онда треба да се каже: А ко ће то да победи?“

Да Николић не може да победи, изјављивали су и коалициони партнери из СПС-а, поручујући му да на њихову подршку не рачуна.

Председник те странке Ивица Дачић данима је агитовао да се кандидује Вучић. Да ли је таквим ставом кандидовао себе на место будућег премијера?

Због обавеза министра и његовог колеге из Норвешке, за новинарска питања није било времена. „Али, мислим да сам вам довољно одговорио ових дана – да не знам“, рекао је.

„Видим ја свашта у тим изјавама Ивице Дачића“, рекао је Николић.

Шта све види, обећао је председник, проговориће ако не буде председнички кандидат. А неће то бити, остао је доследан, ако је противкандидат Вучић.

Н1: Ако он буде, је л ви излазите из трке?

Николић: „Па ако он буде, то значи да смо се договорили да ја изађем из трке“.

Један испада, али се СНС ту не распада, нити сарадња Николића и Вучића.

Н1: Је л постоји могућност да више не сарађујете?

Николић: „Не, не постоји“.

*

Извор: Н1