Алекс Томсон: Највећи Блеров успех је бомбардовање „фашиста Срба“

Новинар Алекс Томсон, водећи репортер британског телевизијског „Канала 4”, који је недавно Србе прогласио фашистима, не одустаје од својих ставова ни када размењује електронске поруке са новинаром Роднијем Аткинсоном (иначе братом познатог глумца Роуена).

Алекс Томсон

Алекс Томсон

Аткинсон, који уређује сајт „Freenations”, писао је Томсону после емисије у којој је коментарисана посета британске премијерке Терезе Меј Вашингтону и заједничкa изјави ње и председника Трампа како је у свету завршена ера војних интервенција. То је подстакло Томсона да се забринуто запита да ли би НАТО данас бомбардовао дојучерашње фашисте Србе у оквиру граница њихове државе.

Аткинсону је засметало повезивање српског народа са фашизмом, па је о томе послао Томсону поруку.

Родни Аткинсон

Родни Аткинсон

Томсон му је одговорио да је у Југославији испољен највећи пораст фашизма још од завршетка Другог светског рата

Аткинсон му је затим написао: „Фашиста је било много на другој страни: у Босни, Хрватској и на Косову. Они су понављали улоге својих очева, нацистичких савезника, често се служећи именима СС дивизија којима су приступили четрдесетих година прошлог века (ʼХанџарʻ и ʼСкендербегʻ) О свему томе можете да сазнате више из моје књиге Успон фашизма у Европи или са вебсајта Freenations који уређујем.“

Уместо да се супротстави аргументима (ако их има), Томсон је нагло променио ток расправе изјавом како Аткинсон није био у Југославији у време НАТО бомбардовања, и усредсредио се на одбрану „лика и дела” бившег британског премијера (и садашњег „у сенци“), Тонија Блера, рекавши да се његов највећи успех састоји у томе што је успео да наговори НАТО да бомбардује Србију.

Текст на сајту Britića

Текст на сајту Britića

Аткинсон га је затим упитао: „Да ли сте били у Хрватској када су Хрвати, уз помоћ Немаца, извели највеће етничко чишћење после завршетка Другог светског рата? Запазио сам да то нисте поменули у своме извештају из Хрватске.”

„Извините, нисам чуо да је НАТО бомбардовао Хрватску!” одговорио је Томсон.

„Сасвим тачно!” узвратио је Аткинсон. „Ми смо били на истој, фашистичкој страни!”

*

Извор: Стање ствари