ЕКСКЛУЗИВНО ЗА ИН4С: Славко Никић демаскирао Катнићеву фарсу (ВИДЕО)

Бивши српски обавјештајац Славко Никић рекао је, у ексклузивном интервјуу за Телевизију и портал ИН4С, да не познаје Михаила Чађеновића, возача Андрије Мандића, и да га никада прије није ни видио ни чуо, а камоли да га је оптужио за нешто.

Он је казао и да црногорском тужилаштву није дао изјаву нити исказ, и тражи да они јавно покажу тај папир. Никић је поменуо и замјеника специјалног државног тужиоца Сашу Чађеновића да ако је неким марифетлуцима покушао да нешто конструише, да је „наишао на орах који његов зуб неће моћи да поломи“.

Никић: Тужилаштву ништа нијесам потписао

„Тужилац Саша Чађеновић је могао само да чује моје име, јер да бих почео да дајем изјаву, односно исказ, инсистирао сам да он изађе ван. Нема ништа против њега, тражио сам да напусти просторију, јер не желим да дајем изјаве тужилаштву које хапси моје саборце и изручује их Хашиму Тачију и Рамушу Харадинају“, истакао је Никић.

Навео је и да се српска тужитељка трудила да га убиједи да мора дати исказ пред Чађеновићем, али да није одустао од своје намјере, јер је, како је рекао, већа његова љубав према његовим покојним саборцима, него према неким нормама закона.

Intervju sa Slavkom Nikicem 2 ЕКСКЛУЗИВНО ЗА ИН4С: Славко Никић демаскирао Катнићеву фарсу (ВИДЕО)
Славко Никић

„Да поновим, тај човјек није био присутан када сам разговарао са српском тужитељком. Нека Саша Чађеновић или било ко из Црне Горе, покаже било који папир, да сам ја потписао, спреман сам да дођем у Црну Гору и да кажем да сам најнепоштенији грађанин. Али ако је марифетлуцима, Саша Чађеновић покушао да нешто уради, неку неистину да каже, наишао је на орах који неће моћи да разбије његов зуб. То му одговорно тврдим“, казао је Никић.

Славко Никић је поручио да српско тужилаштво треба да размисли зашто неко злоупотребљава њихово гостопримство и да не зна зашто је одређен притвор „том дјечаку Михаилу Чађеновићу“.

„Они од мене нијесу добили потпис ни за моје име и презиме, а не нешто друго. Ништа им потписати нећу, чак ни оно што сам рекао српској тужитељки, зато што је и она омогућила мешетарима из Црне Горе да импровизују и из констекста извлаче нешто, надајући се да ће Славко Никић потписати. Имао сам кад да потпишем, нуђено је мени у више наврата да издам народ и државу, па нијесам пристао“, рекао је Никић.

Никић: Ако је тужилац Чађеновић рекао нешто друго, онда је говорио неистину

Intervju sa Slavkom Nikicem 3 ЕКСКЛУЗИВНО ЗА ИН4С: Славко Никић демаскирао Катнићеву фарсу (ВИДЕО)

„Нека Михаило Чађеновић буде поносан што су га ухапсили они који на такав начин хапсе, као и ја што сам поносан што ме је хапсио злочиначки ДОС. Све што је више од овога што сам рекао казао тужилац Чађеновић, онда је говорио неистину и преварио је свој народ“, истакао је Никић.

Поводом хапшења Михаила Чађеновића, он је казао да ако „тужилаштво Црне Горе може да поднесе кривичну пријаву или некога лиши слободе на основу једне изјаве на телевизији, онда су добро урадили што су ухапсили тога малога“.

„Ако је неко из тужилаштва рекао да има званичну изјаву од Славка Никића, ево ја га молим да покаже како изгледа та моја изјава, гдје ће се видјети да је давању мог исказа присуствовао и неко из Црне Горе и да на том исказу стоји мој потпис. Ако неко има тај папир ја пристајем да сам кривац. Ако неко све то ради, што ради у Црној Гори, а нема папира, нека размисли добро, јер је на крају колоне за хапшење и он“, нагласио је Никић.

„Лажни Рус“ није ни Широков ни Попов
Potjernica Sirokov i Popov ЕКСКЛУЗИВНО ЗА ИН4С: Славко Никић демаскирао Катнићеву фарсу (ВИДЕО)
Интерполова потјерница за Поповим и Широковим

Он је био изричит да никада у животу није видио Едуарда Широкова и Владимира Попова и да не зна ко су те особе. а да лице које је са Ананијом Нином Никићем било код њега није ниједна од те двије особе, које се налазе на потјерници Интерпола.

„Ниједно име, ниједно презиме, ни Нино Никић ни тај човјек нијесу помињали. Нијесу помињали ниједног политичара ни партију из Црне Горе. Од мене, тај човјек, није тражио ништа конкретно, нити је изговорио ништа конкретно. Можда је мислио да направим митинг или демонстрације. А могао је он да мисли шта год хоће. Одмах сам им ускратио гостопримство, јер ја то тако радим. Тако се зове истина“, рекао је Никић.

Никић наводи да није посматрао тај сусрет као толико битан, па није запамтио тачан датум када су се срели.

“Заиста нијесам сматрао битним да то памтим. То би требало да буде мај мјесец. Нека буде онако како сам рекао, не могу да вам дам ништа прецизније“, објаснио је Никић.

Он је поновио да је ауто којим су Нино Никић и „Лажни Рус“ дошли код њега биo „Рено Флуенс“ црне боје, регистарских ознака ПГ ТЕ 508. Значи, не ПГ ЦГ 870.

Никић: Никада нијесам чуо за Михаила Чађеновића, нити сам га видио

„Никад нијесам чуо за име Михаила Чађеновића и тог човјека нијесам ни видио, а камоли да сам га ја поменуо. Прво ми је стигла провјера да је власник аута нека грађевинска фирма уз Подгорице, чији је власник неко из Тузи. Нијесам никада децидно рекао да је то возило Андрије Мандића. То је показала моја друга провјера, а нећу рећи ко ми је то рекао. Ево поздрављам црногорску власт и премијера. Човјек из ваше полиције ми је јавио чије је возило и јавиће ми увијек, да ме не ухапсите и испоручите зликовцима на Косову. Истина је само оно што су грађани чули из мојих уста, а ја никога нијесам оптужио“, казао је Никић.

*

Извор: ИН4С