Еулекс није укључен у процесуирање 57 налога за хапшење на Косову

Портпаролка Мисије Еулекс Драгана Николић Соломон изјавила је вечерас да Еулекс није укључен у процесуирање 57 налога за хапшење за ратне злочине на Косову и Метохији

Портпаролка Мисије Еулекс Драгана Николић Соломон изјавила је вечерас да Еулекс није укључен у процесуирање 57 налога за хапшење за ратне злочине на Косову и Метохији.

„Еулекс није укључен у процесирање 57 налога за хапшење, како се извештава у медијима“, рекла је Николић Соломон за Радио-телевизју Србије.

Она је напоменула да су „ти налози за хапшење повезани с локалним случајевима, који су тренутно под истрагом Тужилаштва Косова“.

Специјално тужилаштво самопрокламованог Косова потврдило је да постоје налози за хапшење 57 особа осумњичених за ратне злочине на Космету почињене током 1998. и 1999, а медији наводе да су те особе Срби.

Портпаролка Специјалног суда тзв. Косова Љиридона Кузмаћи рекла је да су међународни захтеви за хапшење 57 особа издати после одлуке судије Еулекса, али није прецизирала националност осумњичених, преносе „Новости“.

Извор: Новости