КНЕЖЕВИЋ: Они који буду дошли да ме хапсе морају бити наредни за тај чин

Милан Кнежевић, лидер ДНП-а и члан Предсједништва ДФ-а

Члан предсједништва Демократског фронта (ДФ) Милан Кнежевић поручио је да они који буду долазили да га хапсе „морају за тај посао да буду наредни“.

Административни одбор Скупштине Црне Горе изгласао је укидање имунитета посланицима ДФ-а Андрији Мандићу и Милану Кнежевићу. Владајућа већина у Скупштини Црне Горе на пленуму ће се о томе изјашњавати највјероватније у сриједу.

Главни специјални тужилац Миливоје Катнић поднио је Скупштини Црне Горе захтјев за одбрење за кривично гоњење и одређивање притвора против Андрије Мандића и Милана Кнежевића посланика у Скупштини Црне Горе, саопштено је из Скупштине Црне Горе.

Кнежевић је, упитан да ли ће се опирати хапшењу, рекао да је он наредан за послове које ради.

„Немам намјеру да идем нигдје. Они који буду дошли да ме хапсе морају бити наредни за тај чин“ рекао је Кнежевић на конференцији за медије.

Један од лидера ДФ-а Небојша Медојевић је рекао да је лидер ДПС-а Мило Ђукановић из Дубаија наредио специјалном државном тужиоцу Миливоју Катнићу да упути захтјев за скидање имунитета Кнежевићу и Мандићу и да Ђукановић „пријети да увуче Црну Гору у грађански рат“.

Медојевић је рекао да ће ДФ обавити консултације са свим опозиционим партијама, међународном заједницом, цивилним сектором и медијима, како би се избјегао рат и за садашњу ситуацију нашло политичко рјешење.

Упитан ко ће ратовати против кога у грађанском рату који помињу у ДФ-у, Медојевић је рекао да „ако насиље постане државна политика и одговор на то може бити насиље“.

Он је навео да су челници ДФ-а морали да смирују своје активисти и позвао да нико не предузима ништа самоиницијативно. Медојевић је додао да нема разлога за панику али да има разлога за забринутост.

„Будите спремни када вас позовемо да бранимо темељене вриједности Црне Горе“ рекао је Медојевић.

*

Извор: Принцип