Пронађена ручна бомба код дечјег игралишта у Ораховцу

ФОТО: ИЛУСТРАЦИЈА

Ручна бомба пронађена је код спортског игралишта у Ораховцу на Косову и Метохији.

Бомба је деактивирана око 15 часова, а мештани су узнемирени јер је експлозивна направа остављена у близини места где се играју деца.

Новинарка Оливера Радић из Ораховца рекла је за РТВ КИМ да је бомбу уочио Албанац који живи у близини спортског игралишта, те да је о томе обавестио полицију.

“Разговарала сам с полицијом као грађанин и они су ми рекли да је бомба сува и да се претпоставља да је постављена данас у преподневним часовима, иначе да је раније, била би поквашена, због кише која је падала“, казала је Радићева.

Радићева истиче да је око 15 часова тим Косовских безбедоносних снага деактивирао бомбу. Она додаје да су мештани Ораховца узнемирени.“Страшно је што је била постављена у близини игралишта, ту се играју српска и албанска деца. Могао је неко да настрада“, закључује Радићева.

Док је полиција вршила увиђај, пут је у овом делу Ораховца био у блокади. Игралиште за мале спортове у српском делу Ораховца је 2000. године изградио УНМИК. Ово је други пут да се у близини спортског игралишта пронађе ручна бомба. Први пут је пронађена 2013. године.

Иначе, у кругу пумпне станице водовода у Косовској Митровици јутрос је пронађена експлозивна направа.

*

Извор: БК