ИНТЕГРАЛНО: ПИСМО МИЛОРАДА БУХЕ ДОНАЛДУ ТРАМПУ – О РУШЕЊУ ОДЛИКА ЦИВИЛИЗАЦИЈЕ

Buha 362523Tramp Trump

РЕПУБЛИКА СРПСКА КРАЈИНА
ВЛАДА И СКУПШТИНА У ПРОГОНСТВУ
11000 Београд, Змај Јовина 15
Тел. 063/495-051, vladarsk@gmail.com
Бр. 29/17 – .4. I I- 7525 (2017)

Његова Екселенција Доналд Трамп (преко Амбасаде САД у Београду)

ПИСМО О РУШЕЊУ ОДЛИКА ЦИВИЛИЗАЦИЈЕ

Ваша Екселенцијо,

Пишем у име 800.000 прогнаних Срба из окупиане Републике Српске Крајине (Зоне под заштитом УН) и Хрватске, а окупацију и прогон су обавиле оружане снаге Републике Хрватске (од 1990. до 1995), уз отворену подршку чланица НАТО и ЕУ, те сам обраћање Вашој Екселенцији означио за ПИСМО О РУШЕЊУ ОДЛИКА ЦИВИЛИЗАЦИЈЕ.

Ниједна чланица УН није покренула питање овог хрватског злочина геноцида над Србима, нити је пристала да покрене питање повратка прогнаних Срба, којих је 800.000 – избеглих у Србију, европске и ваневропске земље. Писао сам о овом рушењу одлика Цивилизације свим председницима најмоћнијих држава света, па и Вашем претходнику у Вашингтону, али ниједан од њих није ништа одговорио, нити су њихове дипломате ишта предузеле за поштовање људских права прогнаних Срба.

Ваша Екселенцијо,

Хрватска је присвојила целокупну имовину прогнаних Срба (станове, куће, привредне и трговачке објекте, пољопривредно земљиште, шуме, ливаде, итд) и то сматра својом државном имовином. Ту имовину одбија да врати власницима, мада је приватна својина (по међународном праву) неповредива, јер њоме не може располагати ниједан државни орган – без сагласности власника. Међутим, Хрватска је сву имовину узела и користи се њоме од 1990. или од 1995, а Србима власницима не исплаћује одштету за то, нити, на захтев Срба, жели да то врати Србима. Најтрагичније у свему је што такав нецивилиѕацијски поступак (истоветан поступку у фашистичкој Немачкој од 1933. до 1945, кад су Немци прогнали или побили Јевреје и запленили сву њихову имовину.

Ваша Екселенцијо,

Будите уверени да хрватски органи не враћају ову имовину кад се Срби обрате надлежним хрватским државним органима, нити то Хрвати чине кад им се обрати дипломатија Републике Србије. Хрватска је, до сада, за тако рушење одлика Цивилизације, имала подршку и Вашег претходника и државника осталих чланица НАТО и ЕУ, па смо уверени да ће Ваша Екселенција одбити да следи овај нецивилизацијски поступак и да ће наложити својој дипломатији и својим савезницима, да се у УН и међународним организацијама покрене поступак против Хрватске, која треба:

1) да омогући враћање прогнаних Срба (међу којима су и многи чланови породице славног америчког научника, Николе Тесле),
2) да врати Србима сву одузету покретну и непокретну имовину,
3) да надокнади Србима одштету за коришћење српске покретне и непокретне имовине од 1990. и 1995. до данас,
4) да оконча окупацију Републике Српске Крајине (Зоне под заштитом УН), да би Срби сами могли да одлуче о својој државотворној надлежности у њој и да би могли да одлуче о својим односима с Републиком Хрватском и другим наследницама СФР Југославије.

Ваша Екселенцијо,

Уздам се у праведан корак Ваше Екселенције и извињавам се што ово писмо има отворени карактер – на што је Влада РС Крајине у прогонству приморана, јер, до сада, ниједна држава света није желела сарадњу с њом, подржавајући тиме хрватски злочин геноцида над Србима, у којем је прогнано с огњишта 800.000 Срба.

С поштовањем,
Милорад Буха, председник Владе

 

*

Извор: Принцип