ДРАГИЦА ПОНОРАЦ: Жена која је спалила Његоша у UNESCO-у

Image result for драгица понорацГлавни инспиратор, мало је рећи срамног црногорског гласања за пријем лажне државе Косово у УНЕСКО, без сумње је премијер Мило Ђукановић. Пошто за почињени злочин кривицу не сноси само онај ко га је инспирисао и наредио, већ и непосредни извршилац, са правом морамо поставити питање, ко је особа, која је јуче у име Црне Горе подигла руку да се Грачаница, Дечани, Партијаршија Пећка и Богородица Љевишка преведу у својину балканског ИСИЛ-а?

Њено име је Драгица Понорац. Има 59 година, у њеној штурој биографији не пише гдје је рођена, наводи се да је дипломирала на факултету политичких наука у Загребу и филолошком у Задру. У јулу мјесецу именована је за амбасадора Црне Горе у Француској, а тачно двије недјеље раније прије јучерашњег срамног гласања, придодата јој је и функција опуномоћеног представника Црне Горе при УНЕСКО-у. У биографији Драгице Понорац није наведена ниједна стручна референца, која би је кандидовала за функцију у организацији која се бави заштитом свјетске културне баштине.

Како је написао наш пријатељ Лука Радоњић, тај ко је гласао да се лажна држава Косово прими у УНЕСКО “поцијепао је сва Његошева дјела и запалио сва дјела Краља Николе I“. Шибицу на од стране Мила Ђукановића припремљену ломачу, гдје су се поред Његоша и Краља Николе нашли образ, част и осам вјекова историје Црне Горе, бацила је Драгица Понорац.

Стари град Котор представља јединствени споменик културе на територији Црне Горе, уврштен у УНЕСКО-ву листу свјетске културне баштине. Замислите да се Албанци стицајем околности почну масовно насељавати на територији Боке Которске и да за неку деценију отму је од Црне Горе. Замислите да када завладају которским Старим градом, поруше градске бедеме, Торањ за сат, запале Трг од оружја, а од катедрале Светог Трипуна направе јавни нужник. Па замислите да послије тога затраже пријем у УНЕСКО, да их званична Србија подржи и да нека србијанска Драгица Понорац за то конкретно гласа?

Драгица Понорац није изузетак, већ само примјер типичног режимског кадра, чија је основна радна карактеристика безусловна оданост партији. Овакви спремни на испуњење сваке заповјести премијера Ђукановића су позиционирани су у свакој државној институцији. Зато ураган, који како прогноза каже почиње ове суботе, насушна је потреба црногорског друштва.

Ураган који ће заједно са Ђукановићем одувати и његове корумпиране министре и чиновнике, послушне и нестручне судије и тужиоце, насилнике и криминалце у полицијским униформама. Ураган, који неће заобићи ни Драгицу Понорац и остале дипломате који више брукају, него репрезентују Црну Гору. 

4

 

 

Извор: ЦАРСА