Предсједник Скупштине општине Петњица: Црногорци су мала нација

Функционер Бошњачке странке и предсједник Скупштине општине Петњица Аднан Муховић казао је да су Црногорци мала нација и да их има мање од Бошњака у тузланском кантону.

Он је на Телевизији „Вијести“ поновио да је Петар Петровић Његош био геноцидни пјесник.

Нијесу Бошњаци неписмени да не знају ко је био Његош и шта је Горски вијенац и шта он значи“, казао је Муховић, док је на констатацију новинара да је Његош сматрао побратимом Хусеин бега Градашевића који је дизао устанак против Турака, Муховић је казао да је таква сарадња била нормална.

Да вам кажем, Црногорци су мала нација… Бошњака има више у тузланском кантону него Црногораца у читавом свијету. Дакле морао је да сарађује са капетаном Градашевићем“, навео је он.

Влада је из скупштинске процедуре повукла измјене Закона о државним празницима, којима је предвиђено да 13. новембар, дан рођења Петра Другог Петровића Његоша, буде државни празник. Премијер Душко Марковић појаснио је да је тражио повлачење закона, јер је Бошњачка странка на сједници Владе гдје се причало о измјенама Закона имала захтјев који је могао личити на уцјену.

Муховић је казао да је први функционер Бошњачке странке који је изнио став о Његошу.

Ја сам прије годину дана рекао да је Његош највећи крвник Бошњака и ислама“, казао је Муховић, док је на констатацију новинара да би ДПС због тога могао избацити БС из коалиције, Муховић додао: „Па нека проба, нека проба“.

*

Извор: ИН4С