Унијонистичко деловање, издаја православља и екуменистичко лицемерје Григорија епископа херцеговачког се наставља. – Православни бискуп у Дубровнику замолио за опрост

Image result for grigorijeЕпископ захумско-херцеговачки и приморски владика Григорије замолио је за опрост и позвао на праштање у духу Оченаша у сриједу на вечер у дубровачкој катедрали, на екуменском богослужју у оквиру молитвене осмине за јединство кршћана

Епископ захумско-херцеговачки и приморски владика Григорије замолио је за опрост и позвао на праштање у духу Оченаша у сриједу на вечер у дубровачкој катедрали, на екуменском богослужју у оквиру молитвене осмине за јединство кршћана.

На проповиједи тијеком богослужја што га је предводио дубровачки бискуп Мате Узинић, владика Григорије подсјетио је на Кристову заповијед љубави те на молитву Оченаша у којој је садржан позив на опрост.
„Ни једнога тренутка не заборављам колико је озбиљан изазов и какву одговорност носи свака изговорена ријеч,“ подсјетио је православни бискуп.

„Свјестан њене тежине и смисла ја ћу је изговорити пред вама. А та ријеч гласи: опростите“, рекао је.

„Требамо говорити увијек и изнова: опрости нам, Боже, гријехе наше. Вечерас, на овом светом мјесту, у овој прелијепој катедрали и у овом чудесном граду, имам потребу, као кршћанин и епископ изговорити ову кршћанску ријеч – опростите“, додао је Григорије.

При томе је истакнуо како је управо важно те ријечи упутити у Дубровнику.

„Иако је преживио многе несреће, надасве је град среће и гостопримства, јер он дочекује и иде у сусрет другима. Утолико је значајније наше сусретање у призиву мира, благослова и једнинства, којем треба тежити свака душа жедна живога Бога“, рекао је Григорије.

Позвао је све вјернике да буду проповједници еванђеља који праштањем и љубављу поражавају зло, преображавајући га у добро, те на заокрет након што стољећима кршћани Истока и Запада нису блиско и отворено разговарали.

 

 

Извор: Задарски лист