Амбасадор Албаније на „Косову“: Не постоји Албанија или „Косово“, постоје само Албанци

Амбасадор Албаније на Косову Ћемаљ Минџози изјавио је да су Албанци у Албанији забринути због последњих дешавања на Косову.

На питање како би Албанија реаговала да Косово уђе у евентуални сукоб са Србијом, Минџози је рекао: “Ми смо Албанци и реаговаћемо као Албанци. Не постоји Албанија или Косово, постоје само Албанци, ми смо једна нација и имамо обавезу према нашим сународницима, рекао је Минџози”, преноси Телевизија Косова. Према његовим речима, легитимно је право браће и сестара из Албаније да буду забринути због последњих дешавања и разочарани су потезима Србије. Он је рекао и да Албанија никада није била само посматрач политичких дешавања на Косову.

Телевизија Косова пренела је и данашњи деманти Кфора у којем се негирају извештаји појединих медија у Србији да су припадници Војске Србије ушли на територију КиМ и да су ту направили заједничке фотографије са припадницима те војне мисије. Портпарол Кфора изјавио је за Коху диторе да је фотографија снимљена на граници између Косова и Србије, где су обављали послове контроле границе.

 

 

Извор: НСПМ