У Литванији убијају, зар не?! – лепа реч о Владимиру Путину кобна за литванског композитора Томаса Добровољскиса

Убијени композитор Томас Добровољскис

  • Сведок злочина Миндаугас Шулинскас, који је непосредно пре убиства био и сам премлаћен, испричао је у Виљнуском окружном суду: „Рекао сам у бару да ми се свиђа Путин. Одмах су уследиле претње. Речено ми је да за такве речи могу добити по глави. Нарочито агресивна су била двојица младића. Мене су претукли, а убрзо потом је испред бара био убијен композитор Добровољскис“
  • Његов пријатељ Андрјус Карачјунас у суду потврдио да се ни он није сложио са изговореним у бару о Путину и да је рекао да ни Литванији не би шкодило да има председника попут Путина. Он је био претучен на улици, у исто време када и Добровољскис. Они који су композитора „сређивали“ узвикивали су: „Ко је овде још за Путина?!“

        У ЛИТВАНИЈИ – балтичкој државици која је чланица Европске уније и америчка полуколонија – премлаћују и убијају и само за лепу реч о руском лидеру Владимиру Путину.

        Заправо, чак и не за лепу и похвалну, већ за нормалну. А на том фронту, који држи бестијална русофобија, ЕУ-Литванци се не либе да убијају и најбоље међу собом.

        Најпознатија таква жртва је литвански композитор Томас Добровољскис који је убијен испред бара у Виљнусу – главном граду земље. Бар се зове „Психбарис“, а околности злочина, који се догодио раније, испливале су на површину у судском процесу који је у току у Виљнуском окружном суду.

        Сведок злочина Миндаугас Шулинскас, који је непосредно пре убиства био и сам премлаћен, испричао је:

        „Рекао сам у бару да ми се свиђа Путин. Одмах су уследиле претње. Речено ми је да за такве речи могу добити по глави. Нарочито агресивна су била двојица младића. Мене су претукли, а убрзо потом је испред бара био убијен композитор Добровољскис“.

Андрјус Карачјунас и Миндаугас Шулинскас

        Шулинскас је посведочио да је одреаговао на вређање Путина за суседним столом и да је само поставио питање: „Зашто тако говорите?“.

        „Упитали су ме – како ми је име. Рекао сам: Миндаугас. Уследиле су увреде и псовке на руском и претња да ће ми разбити главу. У бару се није ништа догодило, али ме један познаник позвао напоље. Одмах сам видео Добровољскиса како лежи у крви и премлаћеног свог пријатеља Андрјуса Карачјунаса. Кренуо сам у бар да позовем полицију. Тада су на мене навалили и претукли ме“.

        Шулинскаса су недељу дана касније пребили скинхеди и притом нису крили: „Ово ти је за Путина“.

        Карачјунас је у суду рекао да је до трагедије у „Психбарису“ дошло због препирке око Путина.

        Признао је да се ни он није сложио са изговореним у бару о Путину и да је сам рекао да ни Литванији не би шкодило да има председника попут Путина.

        Он је био претучен на улици, у исто време када и Добровољскис. Они који су композитора „сређивали“ узвикивали су: „Ко је овде још за Путина?!“

        За убиство Дбровољскиса оптужени су 25-годишњи правни консултант Скирмантас Јанкаускас, 23-годишњи Каролис Поцјунас и 27-годишњи Аудрјус Шална.

        Истрага је утврдила да је Поцјунас, који ради у једном од барова Виљнуса, врх кишобрана забио у око Добровољскису који је већ лежао на земљи…

*

Извор: Факти

Приредио: СНО