Плаћени протест против Трампа у Вашингтону окупио 500.000 женских и мушких либерала

ОН ЈОШ НИЈЕ НИ ПОЧЕО ДА ВЛАДА, А ОНИ ТВРДЕ: „АМЕРИКА НЕЋЕ ПАСТИ НА КОЛЕНА ПРЕД ТИРАНИНОМ“

* Међу демонстрантима био и Џон Кери који није дошао на инаугурацију. Дошао са псом Беном. Неки га поздрављали, неки му довикивали да је „ратни злочинац“

* Демонстранте је очекивано подржала и Хилари Клинтон. Женама-учесницама марша поручила је: „Хвала вам што сте на улицама Вашингтона, што не ћутите и што марширате за наше вредности. То је важније сада него икада“

         ДОЈУЧЕРАШЊИ шеф америчке дипломатије Џон Кери демонстративно није дошао на председничку инаугурацију Доналда Трампа. Али, то му је било мало па је изашао на женске демонстрације против новог шефа државе које су у току у Вашингтону.

         На протест је довео и свог пса по имену Бен. Демонстранти су га одмах опколили: са неким се руковао и загваљивао им што су устали против Трампа, неки су му били наклоњени, али су му други добацивали да је „ратни злочинац“.

         Он је на свој последњи сусрет са новинарима у Стејт департману – дан уочи Трампове инаугурације – такође дошао са Беном.

         Те демонстрације су претенциозно најављене као „Марш жена на Вашингтон“, али у њему учествује и поприличан број мушкараца.

         Амерички медији ненаклоњени Трампу тврде да се на улицама главног града САД налази најмање онолико људи колико је присуствовало свечаностима поводом његовог преузимања власти од Барака Обаме.

         Организатори марша су објавили да се у Вашингтону окупило пола милиона Американаца. Вероватно и јесте јер антитрамповци организовано довожени из целе Америке.

         Зато је лако је претпоставити да је неко све то исфинансирао. А и – ко.

         Уосталом, довољно је погледати и само на плакате и транспаренте, па закључити да их нико није правио ручно у властитој гаражи или подруму…

         Доминантна парола на плакатима – нимало случајно – гласи: „Америка неће пасти на колена пред тиранином“.

         Тако је то са америчким либералима: они унапред знају да је њихов нови председник „тиранин“. Упркос томе што је у Белу кућу први пут ушао само десетак сати раније и још није ни почео да влада…

         Демонстранте је очекивано подржала и Хилари Клинтон. Женама-учесницама марша поручила је: „Хвала вам што сте на улицама Вашингтона, што не ћутите и што марширате за наше вредности. То је важније сада него икада. Искрено верујем да смо заједно јаче него икада“.

Извор: Факти