НАРОДНИ ПОКРЕТ СРБА СА КОСОВА И МЕТОХИЈЕ „ОТАЏБИНА“

Обавештавамо ширу јавност Републике Србије да су Срби са Косова и Метохије основали и регистровали по законима Републике Србије Аутономни регионални политички покрет. Њега чине пре свега чланови некадашњег Покрајинског одбора Демократске странке Србије са дванаест општинских одбора као и припадници политичких странака Демократске странке, Српске напредне странке, Социјалистичке партије Србије који су били за бојкот сепаратиситчких избора у режији Приштине 2013. године као и противници издајничког Бриселског споразума због чега су напустили поменуте странке.

У Народном покрету Срба са Косова и Метохије који се зове „Отаџбина“ су и људи са јасним националним ставовима који пре тога нису били припадници ниједне политичке странке.

Народни покрет Срба са Косова и Метохије – „Отаџбина“ залагаће се за опстанак институција српске државе на Косову и Метохији, поштовање званичног Устава Републике Србије, као и за поштовање Резолуције 1244 у којој стоји да је Косово и Метохија део Републике Србије.

Седиште Народног покрета Срба са Косова и Метохије – „Отаџбина“ је у Косовској Митровици.

За председника Народног покрета Срба са Косова и Метохије – „Отаџбина“ изабран је Проф. др Александар Васић.

У наредних месец дана Народни покрет Срба са Косова и Метохије – „Отаџбина“ одржаће Скупштину на којој ће изабрати и остале челнике предвиђене статутом Покрета. То су два потпредседника, Управни и Надзорни одбор као и Политички савет.

Народни покрет Срба са Косова и Метохије – „Отаџбина“ остаје отворен за широку сарадњу са свим покретима и странкама сличне политичке оријентације.

Народни покрет Срба са Косова и Метохије – „Отаџбина“
Председник  Проф. др Александар Васић