Јаки земљотреси у централној Италији, евакуација школа и метроа у Риму (ВИДЕО ИЗВЕШТАЈ)

Три потреса, од којих је најјачи достигао 5,6 јединица Рихтерове скале, погодили су централне делове Италије, објавио је Европско-медитерански сеизмолошки центар. Земљотрес се осетио у Риму, власти наложиле евакуацију школа и појединих метро станица, јавља извештач РТС-а.

Последњи земљотрес од 5,5 јединица Рихтера регистрован на 109 километара североисточно од Рима, на дубини од 10 километара. Претходно су регистрована два, јачине 5,4 и 5,6 јединица по Рихтеровој скали.

Извештај Маринеле Ражнатовић

Први земљотрес је регистрован у 10.25 сати, други 50 минута касније, а убрзо је уследио и трећи. Потреси су се осетили и у Риму.

Како јавља извештач РТС-а, римске власти су из предострожности наложиле евакуацију школа и појединих метро станица у граду.

Бројне екипе проверавају да ли има повређених и колика је материјална штета.

Велики проблем је снег, јер наноси у централној Италији прелазе два метра. Обустављен је желелезнички саобраћај, а затворене су и поједине саобраћајнице.

Евакуација ђака из римских школа после серије потреса

Евакуација ђака из римских школа после серије потреса

Грађани су узнемирени због серије потреса и поларних температура какве се у Италији не памте у последњих 50 година.

Серија разорних земљотреса је прошле године потресла централне делове Италије. Скоро 300 људи је погинуло у земљотресу у августу 2016. године.

Извор: РТС