ДОЈАВА О БОМБИ: Специјалци косовске полиције проверавају пругу

Специјалне јединице косовске полиције проверавају пругу на северу Косова, после објављивања снимка на којем се види како непознате особе постављају мине уз шине и претњу да је експлозив намењен возу који је из Београда кренуо ка Косовској Митровици Илустрација

Специјалне јединице косовске полиције проверавају пругу на северу Косова, после објављивања снимка на којем се види како непознате особе постављају мине уз шине и претњу да је експлозив намењен возу који је из Београда кренуо ка Косовској Митровици, потврђено је РТС-у у косовској полицији.

Специјалци су у контролу око 40 километара пруге кренули пошто им је из Приштине прослеђен снимак на којем се види како неидентификоване, маскиране особе постављају експлозив уз шине.

Недуго затим, снимак је објавио и приштински портал Индексонлајн.

Судећи према снимку, који је првобитно био постављен на Фејсбук страници „Једна нација“ (Nje kombi), није могуће проценити где је постављен експлозив.

Пруга од Косовске Митровице до административне границе дуга је око 40 километара.

Воз из Београда кренуо је раније данас ка Косовској Митровици по први пут после 18 година.

Уколико се утврди да је претња стварна, то би био други бомбашки напад на пругу на северу Косова.

Двојица Албанаца, припадника Косовског заштитног корпуса, погинула су 2003. године у покушају да поставе експлозив код железничког моста код Звечана.

Истрагом је утврђено да су Хамзе Бехрами и Исљам Бериша били припадници Албанске националне армије, коју је тадашњи шеф УНМИК-а Михаел Штајнер, после тог инцидента, прогласио терористичком организацијом.

Извор: Новости