Ештонова долеће у Београд

vestica eston euВисока представница Европске уније за спољну политику и безбедност Кетрин Ештон после посете Приштини долази у Београд и у 13 сати састаће се са председником Србије Томиславом Николићем у Палати Србија, саопштила је Прес служба председника Србије.

Долазак Ештонове у Србију, иако је био најављен, до последњег тренутка је био неизвесан, јер је зависио од онога шта ће она данас чути у Приштини, где се јутрос састала са такозваном председницом Косова Атифете Јахјагом и ратним злочинцем Хашимом Тачијем .

После састанка није било изјава за медије, али се сазнаје да ће се Тачи обратити медијима након састанка који Ештонова има са лидерима парламентарих политичких партија Косова. Како најављују приштински медији, једина партија која неће учествовати у разговорима је Самоопредељење Аљбина Куртија.

Ештонова је дошла у Приштину како би са политичким предстваницима Косова разговарала о даљем току нормализације односа између Београда и Приштине и припремама за следећи састанак који је најављен за 20. марта

Б92 / СРБИ НА ОКУП