Ћулибрк: НИН нема ништа против грађанина Стефановића, али има против министра полиције Стефановића

НЕДЕЉНИК ИЗГУБИО СПОР, АЛИ ЋЕ СЕ ЖАЛИТИ – БУДЕ ЛИ ПОТРЕБНО – И УСТАВНОМ СУДУ У СТРАЗБУРУ

Милан Ћулибрк

Главни уредник НИН-а Милан ЋУЛИБРК: Имамо против зато што полиција у ноћи између 24. и 25. априла прошле године није интервенисала када су људи са фантомкама и багерима рушили центар Београда и зато што и осам месеци после тога полиција није урадила ништа да би се открило ко су били ти људи и по чијем су налогу рушили. Све док тако буде, за нас ће министар полиције у целој причи бити најодговорнији

         МИНИСТАР полиције Небојша Стефановић добио је тужбу коју је поднео против НИН-а, због текста „Небојша Стефановић, главни фантом из Савамале“, којом тај недељник као казну треба да плати 300.000 динара.

         Како је главни и одговорни уредник НИН-а Милан Ћулибрк потврдио за агенцију Бета, пресуда је донета 29. децембра и магазин треба да плати казну од 300.000 динара нематеријалне штете због повреде части и угледа.

         Ћулибрк је рекао да ће НИН поднети жалбу на пресуду, а ако буде потребно поднеће и Уставном суду или Европском суду за људска права у Стразбуру.

         „Ми против грађанина Небојше Стефановића нисмо имали ништа, ми имамо против министра полиције Небојше Стефановића, зато што полиција у ноћи између 24. и 25. априла прошле године није интервенисала када су људи са фантомкама и багерима рушили центар Београда и зато што и осам месеци после тога полиција није урадила ништа да би се открило ко су били ти људи и по чијем су налогу рушили. Све док тако буде, за нас ће министар полиције бити најодговорнији у целој овој причи“, рекао је Ћулибрк за Бету.

         Он је додао да ће НИН писати о догађајима у Савамали све док се „не открије ко је главни фантом ако то није министар полиције Небојша Стефановић“.

         Стефановић је у својству грађанина тужио новинарку НИН-а Сандру Петрушић, главног уредника тог листа Милана Ћулибрка и НИН доо, због текста објављеног 16. јуна ове године, који је био и на насловној страни тог недељника.

         У тексту „Небојша Стефановић, главни фантом из Савамале“ наводи се: „Рушење у Савамали укључивало је више различитих структура: државне и недржавне и више нивоа власти по вертикали. Отуда је одговорност градског врха неспорна. Једино што није довољна. Јер такав посао није био могућ без знања и помоћи министра полиције“.

Извор: Факти