Опет миса за Павелића (ВИДЕО)

28.12, N1, Index – На дан када Римокатоличка црква слави Невину дечицу, у препуној базилици Срца Исусова у Загребу у 19 сати почела је миса задушница за усташког поглавника Анту Павелића. Уочи мисе дошло је до физичког сукоба између профашиста-римокатолика и хрватских левичара међу којима су доминирали атеисти.

misa za pavel 2015У шизофреној потреби да одржи и популарност међу Хрватима, као и екуменизам и унијаћење са Србима Ватикан није могао да избегне годишњи спомен Анти Павелићу, човеку који је много учинио да читава Хрватска постане римокатоличка методом „трећину побити, трећину иселити, трећину покатоличити“.

Представници Београдске патријаршије који покушавају да нађу заједнички језик са фашистима из Другог светског рата, још ће имати посла око објашњавања око тога да су римокатолици и православни „браћа по Вери“ како то тврди лидер патријаршије Иринеј Гавриловић.  Напори да се рехабилитује Степинац и његова сарадница у покатоличавању српске деце Диана Будисављевић нису довољни да се изједначи жртва и злочинац (видети о томе). Зато ће, вероватно, и ове године Иринеј као и режимски медији у Србији прећутати мису за монструма.

Левичари против мисе


“Елементи фашизма нису нипошто нестали. Дапаче могло би се рећи да је 2015. показала да су само још јачи. Доласком нове владе у неким стварима можемо бити сигурни да ће се овај тренд само наставити“, рекао је представник левичара Марко Милошевић.

Испред базилике се уочи почетка мисе окупило неколико десетина хрватских левичара који су узвикивали пароле попут “Усташе и четници, заједно сте бјежали“ изједначавајући југословенске антифашисте са хрватским фашистима, док су им приликом уласка у цркву поједини римокатолици одговарали нацистичким салутирањем и узвицима ‘Зиг хајл’ те окупљене левичаре називали Србима певајући усташке песме.

У споменутој базилици која припада језуитском реду који је и изнедрио и папу Франциска већ годинама се одржава миса за усташког поглавника, а тек задњих неколико година левичари су почели реаговати демонстрацијама против рехабилитације његовог лика и дела те продаје календара и осталих производа с усташком инсигнијом.

“Ту сам да се помолим за његову душу. Анте Павелић је највећи Хрват свих времена. Само је покушао Хрватску остварити кривим методама”, рекао је један од молитеља за злочинчеву душу.

casna_vodi_civila_u_inspekciju_logora

Иронија судбине – Римокатолици славе заједно невину дечицу пострадалу од Ирода и мучитеља такве деце Анту Павелића. Призор из Јастребарског где је децу са Козаре, по наводима римокатолика смештала Диана Будисављевић ради католичења.

Анте Павелић, усташки поглавник који је извршио геноцид над Србима је умро на овај дан у Мадриду 1959. године. Сви лекари који су под сенком Франциска Франца радили у болници „Оспитал Алеман“ нису му могли помоћи. Четрнаест година након завршетка Другог светског рата душу је испустио један од неосуђених злочинаца.

Православни догмат, уствари сведогмат о Цркви је одбачен и замењен латинским јеретичким сведогматом о првенству и непогрешивости папе, човека.

А из те свејереси изројиле су се, и непрестано се роје друге јереси: Filioque, избацивање „епиклезе“, увођење тварне благодати, азима, чистилиште, благајна сувишних дела, механизовано учење о спасењу, и тиме механизовано учење о животу, папоцентризам, „света“ инквизиција, индулгенција, убијање грешника због греха, језуистика, схоластика, казуистика, монархистика, социјални хуманизам…

-Св. Јустин Ћелијски

 

 

Извор: Православље живот вечни