ДОГОВОРЕНО СА ВУЧИЋЕМ: Отворена канцеларија шиптарских власти у сјеверном дијелу Косовске Митровице

Канцеларија шиптарске владе у Косовској Митровици

Такозвана „министарка за дијалог“ у шиптарској администрацији Едита Тахири отворила је зграду тзв. „косовске владе“ у сјеверном дијелу Косовске Митровице, саопштила је „Влада Косова“.

„Овај процес означава ширење и консолидацију суверенитета државе Косово и у сјеверном дијелу земље сходно одлуци Владе Косова и као резултат споразума у Бриселу“, наводи се у саопштењу шиптарских власти на Косову и Метохији.

Према њеним ријечима, зграда је отворена захваљујући анагажовању „Министарства за локалну самоуправу“, других институција „Косова“ и уз снажну подршку кабинета Иса Мустафе.

У том објекту, према саопштењу, биће канцеларије 15 министарстава „Косова“ и у њима ће радити 105 запослених.

Тахири је имала састанак са представницима свих институција које су почеле рад у сјеверном дијелу Косовске Митровице, а разговарала је о координацији активности између институција „Косова“ у сјеверном дијелу Косова и Метохије.

Она је рекла да ће се такве канцеларије отворити и у општинама Зубин Поток и Лепосавић, док ће службеници „Владе“ за општину Звечан радити, у данас отвореној згради у Косовској Митровици.

Тахири је рекла да се тиме „припадници српске заједнице интегришу у систем Косова“, захваљујући прије свега дијалогу у Бриселу и споразумима који су постигнути уз подршку међународних парнера, прије свега Европске уније и САД, али и појединих чланица ЕУ.

 

 

Извор: Принцип