Славиша Ристић: Александар Вучић позива косовске Србе на јединство у издаји

„Позив Александра Вучића на јединство српских посланика у Скупштини Косова је позив на јединство у издаји. Њихова политика је издајничка, а таква је и политика власти у Београду,“ рекао је народни посалник Славиша Ристић коментаришући јучерашњи састанак посланика Српске листе са председником Владе Александром Вучићем.

Ристић је на конференцији за новинаре у Народној скупштини рекао да је посебно лицемерна најава да ће Срби на Сретење 2017. године сами почети да граде Заједницу српских општина.

„Срамота је да на Дан државности Срби почињу да граде институцију ЗСО, која је предвиђена да функционише у оквиру тзв.независног Косова. Србија треба да прекине бриселске преговоре, а Срби да напусте косовску скупштину и све институције и тиме јасно покажу да желе опстранак државе Србије и српског народа“, закључио је Ристић и подсетио да је референдумом који је одржан на Сретење 2012. године српски народ недвосмислено подржао рад институција државе Србије и плебисцитарно одбио учешће у раду институција Косова.

 

 

Извор: НСПМ