Нови протест Војног и Полицијског синдиката испред граде Владе, СНС послао партијске активисте да организују „контрамитинг“

Чланови Војног и Полицијског синдиката Србије испред зграде Владе су поставили изложбу којом су указали на тежак социјални положај војника и полицајаца. Ради се о протестној изложби, на којој је приказано колико тешко живе.

Преко пута зграде Владе Србије налази се још једна група која се противи окупљању синдиката. За Н1 су поједини од њих рекли да се нису организовали и да су се окупили спонтано, док су други навели да су се у странци, СНС-у, договорили да дођу.

Председник полицијског синдиката Вељко Мијаиловић залепио је на врата владе писмо у коме два синдиката позивају премијера на дијалог како би се решили њихови захтеви.

Они нису могли да предају писмо, јер им је обезбеђење рекло да нема никог да га прими.

„Дошли смо да упозоримо Александра Вучића на дата обећања. Ми желимо дијалог, али влада својом политиком хоће да будемо на улици“, рекао је Мијаиловић.

Према речима председника Војног синдиката Новице Антића, врши се „спиновање“ захтева ВСС и ПСС.

„Ми захтевамо да се поштује закон, да се унутар буџета изврши прерасподела како би се обезбедила милијарда динара потребна за испуњене наших захтева“, казао је Антић.

Лидери два синдиката најавили су да ће крајем јануара одржати велики протест ако влада настави да игнорише њихове захтеве.

Истовремено се испред Министарства спољних послова окупила група од педесетак људи који су носили транспаренте с натписима „Не дамо на своју част“ и „Српски војник има образ“. Оба скупа обезбеђивала је полиција и они су протекли без инцидената.

На другој страни улице, окупљени грађани говорили су за Н1. Један од њих је навео да су дошли „из своје странке из Обреновца. „Ту нам је зборно место, да им кажемо да не може ово што је било…“, рекао је

Н1: Из које странке?

Грађанин: Па владајуће

Други су, опет, рекли да су из Обреновца, али да су се спонтано окупили.

Извор: НСПМ