Прича о најтужнијем деки у Србији

На Инстаграму смо наишли на фотографију која нас је растужила и навела да се поново запитамо – какви смо то људи постали?

На профилу mighty_chvarak објављена је слика вероватно најтужнијег деке у Србији. Поред ње пише:

– Најбоље чувана породична тајна, тајна о којој се никада не прича, је насиље над старима. Овај декица се данас пробудио у хотелу, мислећи да је спавао два дана иако је синоћ стигао, гладан, жедан и тужан. Најлакше је било нахранити га. И напити. Скроман је декица. И тужан. Претужан. Побегао је прошле ноћи из своје куће. Жена му је умрла пре две године, син се уселио код њега након развода. Купио је деда и седам оваца, да буде мир у кући, јер син не ради, само пије. И туче свог оца. А отац, овај мили декица, претура по џеповима и говори да има све да плати, али не и мир. Полиција, српска, каже да хотел наплати шта има, а да деду ставимо на неки! аутобус… Центар за социјални рад га враћа насилнику…Ми смо га оставили да још мало одмори код нас, платио, не платио, бар има мир. Један дан. Или два. Насиље није породична ствар, већ кривично дело.

Дека се вратио својој кући, чека рочиште за насиље у породици.

Овакве приче често остају скривене и ко зна колико је људи који преживљавају сличне судбине. Шта је потребно да се нешто промени и да више нико никада не подигне руку на слабијег од себе? Социјални радници, полицијо, судије, министарства, спавате ли мирно?