ХРВАТИМА СМЕТА СРПСКА ЧОКОЛАДА, а у Србији ИДЕА дели пакетиће за католички Божић?

  • Случај „Чоколинда“, који је претходних дана само потврдио чињеницу да усташтво никада није искорењено у Хрватској, многе у Србији и није изненадио. Отворена мржња председнице Колинде Китаровић према српским производима је, мање-више, очекивана.

podela-pkaetica

Оно што и изненађује је чињеница да Срби никако да се науче на скупим грешкама.

Доказ за то је да ће се на општини Нови Београд, у организацији хрватског трговинског ланца ИДЕА, делити пакетићи 25. децембра – за католички Божић!? Поставља се питање зашто ИДЕА не делу пакетиће дан, два уочи Нове године или за Светог Николу (пре доласка комуниста у Србији су се пакетићи деци делили баш за овог свеца) или за Божић по Јулијинском календару?

Иако ће многи рећи да је то заправо добра порука, јер показује да Срби нису пуни мржње као што је то често случај у Хрватској, постоји и друга страна медаље – док из Хрватске готово сваког дана стиже фашистички говор мржње према Србима, један од (многих) хрватских трговинских ланаца и компанија у нашој земљи, дели пакетиће у Београду за католички Божић.

Замислите ситуацију да у Хрватској српска трговина (као што је рецимо Универекспорт) хрватској деци дели за православни Божић своје пакетиће? Шта би тек онда урадила Колинда?

bojkot-idee

Наравно, Срби не би требало да се спуштају на Колиндин ниво, али као народ коначно морамо да почнемо више да ценимо себе и подржавамо своје трговине и производе.