Данијела Ружичић: ММФ нас води у робовласничку будућност

То што ММФ диктира повећање плата и пензија говори о томе колико је Србија на ‘’правом’’ путу. Разумем да је све у држави распродато и приватизовано, али да се режим очито понаша као да га је ММФ поставио на то место, то је стварно фасцинантно. Нађите ми још неку европску или светску економску силу (да, силу, пошто нас тако премијер ословлјава) која допушта ММФ-у да јој било шта диктира. Не, не постоји. Али постоји само у Србији.

Велики Вођа прича о економској хармонији коју је он лично својим рукама направио и константно слушамо о суфициту и отварању нових фабрика, али само још да му неко ван његове државе одобри све то и на коњу смо.

За коју годину ћемо морати да питамо Меркелову или ММФ када ће бити пензије и да сачекамо њихово одобравање. У Србији је газда ММФ где ћемо бити робови.

Влада која дозволи да им ММФ води реформе уз непрекидно задуживање, на крају доживи судбину Грчке, а за Србију су још бољи примери Гватемале, Хондураса и Салвадора, јер Грчка има изванредан туризам и бродовласнике!


Данијела Ружичић

Зашто сви новинари прећуткују истину да ММФ није ни тражио смањење плата иИ пензија, већ смањење буџетских расхода, што су многи медији тада и објавили. То је велика истина. Колико је срамно смањење плата, а посебно Уставом загарантованих пензија, још срамније је ово сакривање властодржаца иза ММФ-а.
Њима је само најлакше било да једним потезом крену у дугогодишњу отимачину од најсиромашнијих. Уместо да смање енормне расходе државне администрације, расипништво јавних предузећа и трошкове већ деценијама пропалих фирми.

Економисти су данас обавезни да информишу становнике Србије који су жртве обмане и сваљивања кривице на ММФ.

Две основне ствари су битне за неки привредни субјект или државу, а то је, да има одрживи развој и висок стандард запослених односно грађана. За Србију у целини то се не може рећи. Одкуд снага овом режиму да замајава становништво како је то наша стварност??? Па, због расподеле новца су се водилиу ратови у историји човечанства, да би се она довела у сношљиве оквире треба стварати властита материјална добра и други низ активности, а не гајити наду и свакодневно”кљукати” народ, како су то страни инвеститори, а властите ресурсе пустити да пропадају.

Таква политика за Србију је погубна и доводи је у вазални положај и робовласништво. Каква смо ми то суверена земља, када клечимо пред страним моћницима да нам уделе мрвице са њихове трпезе, како би становништво држали у покорности?! Докле год је тако треба очекивати социјани бунт са несагледивим последицама, а СНС-ова камарила це доживети свој коначни суноврат.