Срби у Звечану блокирали магистрални пут због доласка Исе Мустафе на север Косова; Кфор: Наставићемо да радимо у корист свих грађана Косова

Нови мост преко реке Бистрице чија је вредност 400.000 евра отворен је јуче за саобраћај, док су истовремено у Звечану Срби блокирали магистрални пут Приштина – Рашка због доласка на север косовског премијера Исе Мустафе.

Кфор је синоћ изразио жаљење због тога што, како наводе, представници општина са севера Косова нису били у могућности да присуствују свечаном отварању моста на Бистрици, указујући да ће тај мост бити од велике користи за развој њихових заједница.

У саопштењу Кфора наводи се да мостови представљају најмоћније симболе повезивања, сарадње и хармоније, као и да повезују људе, отварају трговинске руте и доносе просперитет и толеранцију.

Кфор ће, како се додаје, наставити да ради у корист свих градјана Косова, у складу са својим мандатом према резолуцији 1244 Уједињених нација.

Политички представници Срба са севера Косова саопштили су потом да до даљњег прекидају комуникацију и сарадњу са Кфором осудјујући улогу Кфора приликом доласка Мустафе.

(Танјуг)