Украјина започела ракетне пробе на југу земље

ракета

Украјина је данас започела ракетне пробе у јужном делу земље, саопштио је начелник центра за односе са јавношћу Ваздушне команде „Југ“ Владимир Крижановски.

Како је рекао, војне вежбе представљају тестирање стања противваздушне ракетне одбране, а реч је о системима С-300. „Вежбе су почеле, све иде по плану“, рекао је Крижановски и додао да се вежбе одвијају у складу са међународним законима. Он је оценио да се вежбе одвијају на удаљености од најмање 30 километара од ваздушног простора Крима.

РИА Новости сазнају из кримских војних кругова да је црноморска флота заузела позицију за одбрану кримског неба. Кијев је крајем прошле седмице најавио да ће од 1. до 2. децембра спровести војне вежбе ракетног гађања у акваторији Црног мора. Из „Росавијације“ саопштено је да активности Украјине крше све међународне споразуме и ствара се опасност за цивилну авијацију. Покушаји да се успоставе забрањене зоне летења над сувереном територијом Русије су недопустиви, наводи се у саопштењу. Реаговало је и руско Министарство иностраних послова оптуживши Кијев да је у питању провокација, док је Министарство одбране уручило украјинском војном аташеу протесну ноту.

Извор: Спутник