Председник УГ „Ко нам трује децу“ позван у МУП због објаве о одузимању детета из хранитељске породице у Зрењанину (!)

kntdУдружење грађана „КО НАМ ТРУЈЕ ДЕЦУ“

ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

Поштовани чланови и пратиоци УГ „КНТД“, као и сви заинтересовани за наш рад и активности, обавештавамо вас да је председник удружења Зоран Јовановић управо дао изјаву органима МУП-a РС на позив истих.

Разлог давања изјаве је случај непрофесионалног одузимања детета из хранитељске породице у Зрењанину, петогодишњег Дејана.

sl1

Наше удружење се због подршке родитељима који су организовали протест и са својом децом били очевици овог чина, од стране, вероватно Социјалне службе града Зрењанина оптужује да је ширило панику и узбуњивало јавност?!

Тврдимо и даље стојимо иза става да су управо они својим аматеризмом и бахатошћу учинили све да целокупна српска јавност буде узнемирена и револтирана начином на који су дете одвојили од хранитељске породице и дали странцима на усвајање. О осећањима самог детета је сувишно и коментарисати…

Ми ћемо наставити све своје започете активности па тако и оне које су везане за овај случај, са циљем да се више никада на овај начин не понови. Да више ни један „Дејан“ на овај начин не буде предат ван граница Србије а све под законском заштитом и тајности података!

Уједно се захваљујемо људима из МУП на професионализму који су овом приликом показали.

Председник УГ „КО НАМ ТРУЈЕ ДЕЦУ“
Др вет. мед. Зоран Јовановић

***

НАЈНОВИЈИ ПРОГЛАС УГ КНТД, 28.11.2016.

uktd