Лажирање историје: „Украјина“ није држава

Пише Николас Николаидес

Украјина је назадовала, и од руског/совјетског региона постала америчка колонија.

Украјинска застава крв

Територија тренутно под називом Украјина никада није била држава, нити ће то икада бити. То је увек био део друге, стварне државе или, чешће, област дељена између других стварних држава попут Пољске, Аустрије, Мађарске, Турске, и што је најважније Русије. Наравно, судећи према кијевској нацистичкој хунти, Тројански рат се водио између ‘украјинских племена’, Александар Велики био је тајно ‘прото-Украјинац’ и Византија била ‘украјинска колонија’. Али, за остатак света остаје чињеница да не постоји ниједан једини историјски документ или референца која се односи на ‘Украјину’ као државу или независну област. Коликогод ‘Укроп’ националисти желели, не могу мењати ‘стару’ историју док покушавају то да ураде са модерном историјом, као што је то, на пример, чишћење биографије ратног злочинца, нацистичког сарадника и масовног убице, Бандере. Кијевска нацистичка хунта покушава да фалсификује чак и ‘стару’ историју, али су антички и средњовековни аутори исувише добро познати, а извори добро документовани да би се тако лако лажирали.

Доказана је и добро позната чињеница да је прва руска држава била Кијевска Рус – обратите пажњу, ‘Рус’, а не Украјина! Такође је познато да је сâма реч ‘Украјина’ из старог руског света и никада се не односи на земљу, већ само на граничну област између земаља и поменутих царстава. Касније је реч Украјина коришћена за најзападније делове Руске империје. Када се Руска империја проширила на југ, нове територије које су ослободили од турске окупације углавном су се звале Новорусија, или Нова Русија. Опет, ни помена ‘Украјине’! То су, такође, добро познате и доказане историјске чињенице. Делови североисточних територија су се звали Малорусија, или Мала Русија. На жалост, комунистичке вође СССР, одлучиле су да споје све ове области заједно у нову совјетску републику и комбинацију назвали ‘Украјина’. Они су, такође, додало само један историјски не-руски део, Галицију, у овој новој републици, а касније су додали Крим као ‘поклон’, и све то без називања територије (без Галиције) њеним стварним, историјским именима: Новорусија и Малорусија. Ово је урађено делимично случајно, а делом из практичних разлога, јер је већина ове велике територије раније била ‘погранично подручје’ Русије.

Када се СССР распао због унутрашње издаје и против воље огромне већине људи како је показао референдум 1991. године, Американци су могли да, контролишући своју марионету, алкохоличара издајника Јељцина, осигурају да се изворне руске области Совјетског савеза, односно, већина украјинске совјетске републике, као Новорусија и Малорусија, остану ван Русије и нису никада враћене Руској Федерацији. Ово је наравно урађено да би се ослабила нова руска држава, а не из било ког саосећања за нову псеудо-државу, ‘Украјину’. Сада  главни задатак сваке руске владе не треба да буду организације светских првенстава у фудбалу или грађење Дизниленда, већ да се ослободи и врати Мајци Русији руска земља, као Новорусија или Малорусија. Најбољи начин за почетак је да се помогне Војска Новорусије да ослободи свеу земљу која се простире од Харкова до Одесе и источно од Дњепра.

Узгред, како украјински режим може уопште и да сања да буде земља, када је субвенционишу Сједињене државе и, истовремено, продаје имовину својих грађана странцима? То није држава, то је колонија. Потребно је више од преименовања улица и села по нацистичким злочинцима да би се постало права држава.


Извор: Катехон