КО ЈЕ УБИО „МОТОРОЛУ“?!

Пише Игор Војиновић

Када сам чуо вијест да је убијен чувени командир Арсеније Павлов Моторола, био сам прво у невјерици, а онда је све потврђено из више извора. Кажу да су Моторолу убили припадници неке украјинске специјалне диверзантске јединице тако што су поставили експлозив у лифт зграде гдје је живио. Након тога крећу нове празне пријетње Захарченка, који стално пријети Укрима и никад ништа не остварује. (Нешто слично као Шешељ код нас) То је онај исти Захарченко који је врло брз и дјелотворан у случајевима успостављања контроле у ДНР по велеиздајничком Минском споразуму. Његови људи тада пријете, уцјењују, туку, затварају, пуцају и бацају бомбе. Но када треба поћи на Укре, ту остане на пријетећим и непотребним говорима.

На Моторолу су до сада покушана два неуспјешна атентата, а у овом другом је изгубио лијево око. Више пута је рањаван и проглашаван мртвим, док на крају није и стварно убијен. Моторoла је био стари опробани ратник који је са Крима дошао у Харков, па у Доњецк, гдје је предводио десетину, па вод код пуковника Стрелкова у легендарном Славјанску. Временом је тај вод постао батаљон „Моторола“ а онда и бригада „Спарта“.

Моторола и Стрелков

Моторолина бригада је била једна од најбољих у Новорусији. Око потписивања велеиздајничких споразума у Минску морао се разматрати и проблем Мотороле. Он је имао опцију да буде протјеран заједно са Стрелковом или да им буде послушан и напредује, а уз то им је још требао. Тако га путинистички режим награђује, велича и унапређује. Брзо постаје пуковник. Упркос свом његом знању, храбрости, искуству и умијећу, то не значи да може имати високи официрски чин. Моторола се није мијешао у политичке потезе иако су ти потези водили ка издаји. Слушао је наређења и водио борбу. Некада су та наређења била и лудачки штетна, као оно пред пад Аеродрома у Доњецку када је Моторола спровео Захарченково наређење о пропуштању помоћи за опкољене Укре на самом аеродрому, извлачење њихових рањених и мртвих. Покојни командант Алексеј Мозговој је то прокoмeнтарисао као будалаштину. Очигледно је сада прва привремена фаза прошла и Мински споразум (обнову Украјине) треба коначно закључити, е ту Моторола смета. Хаос и деморалисање су у Донбасу уведени захваљујући путинистичком режиму, али то није довољно, отпор мора да нестане.

Нема више Губарјева и Стрелкова, а ни Безлера. Побијени су Беднов, Ишћенко, Мозговој и Дремов. Остали су још од најпознатијих јунака Моторола и Гиви. Они јесу стављени под контролу, али сметају. Превише су познати и одржавају борбени дух и наду народа Новорусије.

Командир Моторола је становао у једној згради у Доњецку која је била одлично и професионално обезбеђена. Искусни стражари су били око зграде, у згради, по спратовима, испред стана и у стану. Стан има неколико блиндираних врата а постоји и визуелни надзор. Када сам то први пут видио на снимку, зачудио сам се и упитао одкуд оволики стражари. Схватио сам да им Моторола пуно значи чим га тако чувају,али сам увидио и да су то режимски војници који се могу једноставно повући, а не добровољци. То се и десило. Након експлозије у којој је Моторола погинуо нема ни рањених ни погинулих стражара. Осим његовог личног пратиоца. Значи, није било страже.

Такође, логично се намеће питање – Како су ти диверзанти пришли згради, ушли у њу и минирали лифт, код толиког обезбеђења? Како и гдје су могли да чекају кад ће Моторола да уђе у лифт, па да активирају експлозију? Одкуд су имали све податке о мјесту становања, кретању и обезбеђењу?! Зашто је тијело погинулог Мотороле стајало испред згарде непокривено? Да ли је то неко показивао убицама да су успјели? Одкуд одмах након извршеног атентата тврдња Захарченковог режима да су то починили Укри диверзанти? На основу чега они то тврде? Зашто Денис Пушиљин из руковдства ДНР нема ниједан одговор на питања новинара, тврди да су специјалци Укри убили Моторолу? Све наводи на то да је онај који је повукао обезбеђење убио Моторолу, а не Укри. Укри славе и сеире, а руски народ губи и оно мало воље и наде.

Многе патриЈоте и квазирусофили почеће да бјесне због ове моје анализе, умјесто да укључе мозак и размишљају рационално, те доносе закључке на основу чињеница. Мински споразум се спроводи, а Украјина се обнавља док руски народ мрцваре пред уништење. Знам, Путинисти тврде да се одричу Новорусије да би узели читаву Украјину, а то је таква глупост да не знам како неко у то може повјеровати. Значи, даш им свој ослобођени дио територије да би обновио монструма који уништава и асимилује твој народ, а све то као да би тај конвертитиски јеретички квазидржавни пројекат ушао у Русију коју мрзе по дефеницији. Страшно.

14801030_356609641352298_1437552453_n

На основу досадашњих дешавања намеће се закључак да је Гиви следећи. Он је био Захарченков полтрон, толико да је на застави свог батаљона „Сомали“ написао „За Захарченка“ и нападао без икаквог основа пуковника Стрелкова. Унаприједили су га у потпуковника, величали и славили, али сада им и он смета. Гивију би боље било да је остао уз Стрелкова и да није служио издајнику Захарченку. Тада би и сви имали шансу, а и Новорусија. Овако…с провешће се Мински споразум.

Било како било, још један велики херој Новорусије, руски неустрашиви ратник је отишао у Царство небеско. Горе су га дочекали његови саборци којих је све више на небу а све мање на земљи. Командиру, поздрави нам горе Александра Беднова, Евгенија Ишћенка, Алексеја Мозговоја, Павела Дремова и Владимира Станимировића. Кажи им молим те, да има још много нас који видимо истину и волимо слободу.

ВЈЕЧНАЈА ПАМЈАТ ХЕРОЈУ АРСЕНИЈУ ПАВЛОВУ МОТОРОЛИ

СЛАВА НОВОРУСИЈИ

НАПРИЈЕД „СПАРТА“!


Извор: СРБски ФБРепортер