Гордост, лицемерје и глупост на једној грани расту… у барском храму

Срамота, срамота, срамота екуменисти!

Безбожници!… Осликали су сами себе у храму.

Осликали су у црногорском храму разбојнички критски сабор по узору на осликавање Светих Васељенских Сабора.

Није да нешто овако нисмо од њих очекивали, али екуменисти су нам заиста донели и ову безбожну срамоту.

Објављујемо фотографију разбојничког критског сабора који се одржао прошлог јуна (2016), тачније осликани део зида новог храма Светог Јована Владимира у Бару.

14502823_1321250747915916_839682057145695757_n.jpg

Наравно, критски лажни сабор је овде осликан у стилу како су сликани и Васељенски Сабори. Виде се десет предстојатеља православних Цркава који су учествовали на сабору са целокупном свештеном одеждом и како у рукама држе Јеванђеље. Осликани су и саветници предстојатеља – по двојица за сваког, како је било уређено и пре сабора – сапанагијама и камилавкама. Сви се они налазе унутар једне барке, која ваљда представља њихову СВЕЈЕРЕТИЧКУ “ЦРКВУ“ која плови на великом мору историје.

У средини барке се налази Свето Јеванђеље, а у горњем делу између архијересијарха екуменисте “патријарха“ Вартоломеја и екуменисте “патријарха“ александријског Теодора осликан је “Свети Дух“ у виду голубице.

Такве су размере највећег безбожја разјарених свејеретичких екумениста.

На самом врху композиције налази се Христос који благослови,  заједно са Богородицом и Претечом десно и лево од Христа.14522835_1321250974582560_17070689222803505_n

Постоји и натпис на српском који јасно сведочи о томе да се ради о разбојничком критском сабору.

Уочљиво је и то да су предстојатељи и епископи који су учествовали у освећењу храма у Бару, такође учествовали и на критском разбојничком сабору. Ради се о јерусалимском патријарху Теофилу, српском Иринеју, албанском архиепископу Анастасију и “архиепископу“ охридском Јовану. Васељнску Патријаршију су на освећењу представљали галски  митрополит Емануил и силивријски Максим.

Дакле, они сами су исцртали себе као свеце, да би себи приредили још једну помпу у ланцу њиховог безбожја.

Стога тешко сагрешују они савремени пастири које би боље било назвати лажипастирима, који, под згодним изговором наводне хришћанске „љубави“ и „свепраштања“, свесно или несвесно, уче своје стадо толстојевском „непротивљењу злу“. Какво је то страшно, мрачно лукавство ! Какво је то фарисејско лицемерје!

АРХИЕПИСКОП АВЕРКИЈЕ

Извор: Православље живот вечни