Николић и Вучић не дају подршку референдуму у РС

Председник Србиjе Tомислав Николић и премиjер Aлександар Вучић нису пружили подршку одржавању наjављеног референдума у Спскоj, али ни на коjи начин нису желели да утичу на промену политичких ставова легитимно изабраних политичара у том ентитету, саопштено jе у Београду

Ивaнић: Врeмe oсиoнoсти je прoшлo, 9.jaнуaр биo и oстaћe битaн зa РС

Прeдсeдник РС Милoрaд Дoдик изjaвиo je дaнaс дa у Српскoj пoстojи jeдинствo у нaмeри дa сe oдбрaни Дaн РС, тe пoручиo дa сe у тoм пoглeду нaстaвљajу aктивнoсти.

БEOГРAД – Председник Србиjе Tомислав Николић и премиjер Aлександар Вучић нису пружили подршку одржавању наjављеног референдума у Спскоj, али ни на коjи начин нису желели да утичу на промену политичких ставова легитимно изабраних политичара у том ентитету, саопштено jе у Београду.

Додик Вучић Николић Иванић

У заjедничкоj изjави председника и премиjера Србиjе, коjа jе након састанка са наjзначаjниjим представницима политичког живора Републике Српске подељена новинарима, истиче се да jе основна тема била очување стабилности и мира у региону.

Николић и Вучић су истакли да jе политика Србиjе поштовање териториjалног интегритета БиХ, као и и интегритета ентитета Републике Српске.

Председник и премиjер осудили су организоване нападе, коjи из поjединих земаља региона стижу против Републике Србиjе и српског народа, као и лицемерно ћутање и прављење лажних симетриjа и равнотежа од стране значаjног дела међународне заjеднице.

„Србиjа ће, без обзира на одређене разлике у виђењима ситуациjе у региону, увек подржати српски народ, грађане РС и њене институциjе“, закључуjе се у заjедницкцоj изjави председника Николића и премиjера Вучића.

Додик: Oдбранићемо Дан РС, настављамо активности

Милорад Додик

Председник РС Mилорад Додик изjавио jе данас да у Српскоj постоjи jединство у намери да се одбрани Дан РС, те поручио да се у том погледу настављаjу активности.

Oн jе након састанка с државим врхом Србиjе захвалио Николићу и Вучићу на томе што су представници Срба из БиХ били у прилици да се упознаjу са ставовима државног руководства Србиjе.

„Став Републике Србиjе jе да се неће мешати, ни подржавати, али ни оспоравати одлуку коjу доносимо у РС, а да jе на нама да оценимо све опасности и све проблеме коjе евентуалне одлуке коjе доносимо у РС могу изазвати“, поручио jе Додик.

Власт РС одговорна jе за све одлуке коjе се доносе у Српскоj, поновио jе Додик, додаjући да РС сматра да jе све што чини у складу са законима, али да исто тако сматра да постоjи одређена спекулациjа у вези с правом и оним што jе Дан РС.

„РС jе jединствена у намери да се одбрани Дан РС и у том погледу ће наставити даље активности“, закљуцио jе Додик.


Извор: ТАНЈУГ