“Албанска народна армија“ пријети ратом Црној Гори

Организација „Албанска народна армија“ запријетила је да ће доћи до рата Албанаца и Црногораца уколико буде ратификован споразум о демаркацији са Црном Гором, објавили су медији у региону. 

Ова организација позвала је политичке партије у Црној Гори да одбаце споразум јер ће његовим прихватањем „преузети одговорност за избијање рата између два народа“, преноси Искра.

У прогласу ове организације достављеном медијима наводи се да ће посланици Скупштине самопроглашеног Косова бити сматрани издајницима уколико на сједници 1. септембра гласају за споразум о демаркацији.

Из „Албанске народне армије“ наводе, односо њихове најаве се могу сматрати пријетњама, да ће њихови чланови бити распоређени на одређеним мјестима како би пратили развој ситуације.

edi rama velika albanija fasada foto facebook 1420708683 605826 Албанска народна армија пријети ратом Црној Гори

Иначе, подсјећања ради, овакве најаве, односно пријетње, биле би можда и схваћене као „неумјесне шале“ или „празне пропагандне приче“ да прошле недјеље у Црној Гори није боравио заговорник „уједињене Албаније“ Тахир Велију, који је тајно организовао састанак у брдима изнад Тузи, далеко од очију јавности.

Подсјећања ради, након одржаног скупа, новинари су некако дошли до Велијуа који је том приликом казао да треба да постоји уједињена Албанија која ће територијално спојити све албанске земље у региону.

„Стварање уједињене Албаније подразумијева спајање свих албанских територија, и то у једну националу државу. Дакле, све албанске територије треба да се споје у једну, чак и Тузи“, поручио је том приликом Велију, додајући да очекује подршку народа.

sdgsdc Албанска народна армија пријети ратом Црној Гори

Такође треба подсјетити да су Косовски Албанци, почетком овог мјесеца три сата блокирали регионални пут Рожаје-Кула-Пећ, који је био неколико сати непроходан за све врсте возила јер су Албанци демонстрирали незадовољство демаркацијом тзв. црногорско-косовске границе.


Извор: ИН4С