Владика Лонгин позива јерархе на покајање

Постали сте издајници земље, Вере и Бога!

PS-Longhin-Jar

Преосвећени Архијереји , са болом у срцу молим вас, сву  своју браћу: Стојте у истини, стојте са страхом, обратите пажњу!

Неопходно је да по сваку цену заштитимо и очувамо нашу једину Православну веру, Свету и спаситељну , да не бисмо били попут издајице Јуде. Не постоји ништа прече од Божије Истине: ни пријатељство, ни мир, ни живот, нити било шта друго.

Критски сабор (16-27. јун 2016. године) – сабор безакоња, сабор разбојнички, јеретички , лажан и ђавољи. А ви, браћо моја архијереји, како ћете се вратити кући, у Цркву, пред народ , чистом Телу и Крви Христовој, када сте Га издали?

Како ћете приступити Олтару Христовом? Како ћете вршити Света Тајинства наше Цркве Православне, ви безблагодатни, несрећници и издајници? Како ћете приступити Светињи, вери нашег Светог Православља, догмама канонима и одлукама седам Васељенских Сабора, којима је установљено све што је неопходно за наше спасење?

Зашто сте имали потребу за свеправославним сабором без православаца?

У служби Критског сабора, ви нисте служили Истини , него духу окултног мундијализма и расцрковљења, крчећи пут за лакши долазак Антихриста! То сте желели ? Постали сте издајници земље, народа и Бога!

Како ћете погледати у очи Христа и верујући народ наше Свете Православне Цркве? Без обзира на искушења која су сналазила православни народ, није се приклонио никаквим атеистима или комунистима, или јеретицима, пропатио је много, био изложен невољама , али је остао веран Господу! А ми данас, као проклети , продајемо оно најсветије што имамо – веру у Бога. Нисте се сажалили на овај народ, за које ћете морати да одговарате пред Богом?

Сви ви који сте учествовали у овом Сабору безакоња и који сте се сагласили са њим стављајући свој потпис, али у последњем тренутку сте се дозвали памети – принесите покајање Богу и Цркви Његовој, Светим Оцима, и свом православном народу.

Не одрекнете ли се у свему овог сабора, гнев Божији ће доћи на вас, делатници безакоња!

Не изједа ли вас савест, док ћутите? Сусретом са екуменистима изразили сте добродошлицу свим јересима и њиховим учењима и издали сте Бога.

Сви ви који сте учествовали у раду овог Сабора, далеко сте од благодати! Ко сте ви онда? Боље да се никада нисте ни родили, него што сте постали издајници Светиње и отпадници од Духа Светога!

Изједа ли нас савест због овога што радимо? Желимо ли да после 2000 година, ми постанемо новим Анама и Кајафама, издајом своје Свете Истине?

Молим вас и преклињем: останимо покорним и послушним чадима наше Свете Православне Цркве, њених канона, догми и традиције које знамо, посведоченом од толико светитеља и свим православним народима. Зашто желимо да променимо Свету Истину и идемо против ње?

У Православљу не постоји ништа што је недокнадиво, зато покајте се и вратите у тор Стада Христова, у Цркви Једну, Свету, Саборну и Апостолску.

Са братском љубављу у Христу,

Владика Лонгин Банченски

 

Извор: Православље живот вечни