Скопље: 21 жртва невремена, Иванов у обиласку подручја

СКОПЉЕ – Председник Македоније и врховни командант оружаних снага те земље Ђорђе Иванов обишао је данас поплављена подручја у престоници Скопљу и околним селима, где је према најновијим подацима у синоћњем невремену и поплавама страдала 21 особа, преноси МИА.

Македонска агенција преноси наводе полиције да је већина погинулих из села Синђелић, Стајковци, Смилковци и Црешево.

Иванову су се током обиласка поплављених подручја придружили скопски градоначелник Коце Трајановски, председник општине Гази Баба Тони Трајковски, као и представници македонске војске и полиције.

Македонски председник је изразио саучешће и жаљење због жртава невремена, као и за повређене. Он је информисан да је на терену распоређено 400 припадника војске и 300 полицајаца који помажу локалном становништву.

Председник Владе Србије Александар Вучић упутио је данас телеграм саучешћа македонском премијеру Емилу Димитријеву због страдања људи у невремену и поплавама које су погодиле шире подручје Скопља, и изразио спремност владе да пружи помоћ и подршку становницима и Влади Македоније у отклањању последица.

Ројтерс и АП наводе, позивајући се на полицијске званичнике, да је 22 људи повређено, а полиција је саопштила и да се шест особа води као нестало.

МИА наводи да ће у регионима Скопља и Тетова, који су најпогођенији невременом, бити проглашена ванредна ситуација у наредних 15 дана.


Извор: ТАНЈУГ