СЈЕДИЊЕНЕ ДРЖАВЕ ОБНАВЉАЈУ РАТ У ДОНБАСУ

Украјинска воска на тенкуУкрајински трупе отпочеле су гранатирање Доњецка. Оперативна команда ДНР упозорава на велике провокације које спремају Украјинци:

Ситуација у правцу Доњецка има тенденцију да се погорша. Украјинска страна се већ неколико дана припрема да спроведе провокације великих размера, осмишљене да оправдају неуспех Кијева да испуни своје обавезе према Споразумима из Минска и неуспеха у избору локалних власти“, наводи се у саопштењу.

Погоршање сукоба

Ноћу је украјинска војска гранатирала Доњецк. Недавно је више од 30 артиљеријских система, тенкова и минобацача било пресељено на борбене положаје 58. специјалне моторизоване пешадијске и 128. специјалне планинско-пешадијске бригаде Војних снага Украјине. Током ноћи 19-20. јула, избиле су борбе на целој линији раздвајања са украјинским снагама.

Раније, секретар Савета за националну безбедност и одбрану Украјине, Александар Турчинов, најавио је спремност да се на дневни ред СНБО стави питање наметања ванредног стања у вези са „опасним тенденцијама“ погоршања ситуације у Донбасу. Украјина се припрема за ескалацију сукоба, као што је претходно упозоравала руска страна.

Хибридни рат

Сврха деловања про-западне украјинске владе у Донбасу је да се прекине мировни процес из Минска и имплементира хибридни рат широких размера на граници са Русијом. Истовремено, америчке мреже су активиране у Казахстану, Европи, Турској (пуч), Јерменији. Треба очекивати нападе и у самој Русији.


Извор: Катехон