Аеродром истанбула „Сабиха Гокчан“ постао је место сукоба полиције и војске, саопштавају локални медији. Полиција је, после краће пуцњаве, по налогу Тужилаштва ухапсила војнике и официре војног гарнизона на аеродрому за које се сматра да су учествовали у покушају војног пуча.

Нема информација о погинулим и рањеним. Непознат је и број војника на аеродрому. Зграду у којој се опколило је 60 полицајаца.

Подсетимо, јуче је група војника и неколико генерала покушала да изведе војни удар. Током нереда блокирани су били аеродроми у Истанбулу и Анкари.

 

До сукоба између побуњеника и полиције дошло је и у војној бази у граду Коња. Власти су саопштиле да држе ситуацију под контролом.

Раније је МИП Турске саопштио да је више од 290 турских грађана је погинуло, док је 100 побуњеника убијено, а више од 1.400 рањено током покушаја војног пуча у земљи.

Према наводима медија у току је и ваздушни напад на авиобазу Акинчи коде Анкаре, а полиција спроводи операције и у бази Коња, једној од оних које су пучисти били заузели.

ТУРСКА: УХАПШЕН КОМАНДАНТ БАЗЕ ИНЏИРЛИК

Командант војне базе Инџирлик у Турској генерал Бекир Ерџан Ван ухапшен је јер се сумњичи да је учествовао у државном пучу 15. јула, јавља Ројтерс позивајући се на извор из турских власти.

Претходно је саопштено да је у бази Инџирлик ухапшено неколико војника који су такође учествовали у војном пучу.

До сада је у сукобима пучиста и про владиних снага погинуло 290 особа, а више од 6.000 је ухапшено.

Како преносе медији турској армији су током пуча нестала 42 хеликоптера.

https://youtu.be/bcBB7RaVbZg


Извор: Вечерње новости