Досадашња пракса је да се у Европи нешто почне, а у Вашингтону заврши

predrag simicБЕОГРАД, 5. марта 2013. – Одбијање Приштине да прихвати надлежности заједнице српских општина на којима инсистира Београд, доказ је да ће Вашингтон, а не Брисел, донети коначну одлуку, изјавио је у уторак београдски аналитичар Предраг Симић.

Он је за Радио-телевизију Србије (РТС) рекао да је досадашња пракса показала да се „у Европи нешто почне, а у Вашингтону заврши“.

„Тврдоглаво одбијање заједнице српских општина доказ је да иза Приштине стоји Америка. Чули смо ових дана да су се обе стране обратили Америци за помоћ и она ће имати последњу реч. У Приштини не постоји ни једна биста европских званичника“, рекао је Симић.

Бивши амбасадор у Француској и професор београдског Факултета политичких наука оценио је да је то што је јучерашња, шеста рудна разговора Београда и Приштине у Бриселу лоше завршена „пораз европске дипломатије“.

О добијању датума за почетка преговора Србије о чланству у ЕУ он је поновио да ће кључну улогу имати Немачка, односно њен Бундестаг, који је сада „пред изборима, а 80 одсто грађана се противи проширењу ЕУ“.

БЕТА / СРБИ НА ОКУП