САХРАЊЕН ГОРАН ХАЏИЋ: Данас одлази велики човек који је волео људе, ценио јунаке и сам био јунак

НА Градском гробљу у Новом Саду у четвртак је сахрањен Горан Хаџић (58), бивши председник Републике Српске Крајине (РСК) и хашки оптуженик. Он је, од последица тромбоемболије, преминуо у уторак увече, у Ургентном центру Клиничког центра Војводине.

Сахрана Горана Хаџића

Поред чланова породице, Хаџића је на вечни починак испратило више стотина људи, махом његових сабораца из Источне Славоније, Барање и западног Срема, од којих огромна већина данас живи у Србији.

Међу онима који су дошли да Хаџићу одају последњу почаст били су и председник СРС Војислав Шешељ и високи функционери те странке Милован Бојић, Вјерица Радета, Зоран Красић и Мулорад Мирчић, бивши председник Владе Србије и, као и Хаџић и Шешељ, хашки заточеник Никола Шаиновић, бивши председник Скупштине РСК Миле Паспаљ…

Од Хаџића су се, видно потрешени, одвојено опростили његова садашња супруга Бориславка Митровић и њихова кћерка Милица, као и бивша супруг Живка, син Срећко и сестра Горанка. Сахрани једино није присуствовала Ивана, Хаџићева кћерка из брака са Живком.

– Данас одлази велики човек који је волео људе, ценио јунаке и сам био јунак. Више га неће бити међу нама, али ће живети горе, у небеској Србији, а име му је заувек записано у њеној историји – рекао је, после опела, опраштајући се од Хаџића у име његових пријатеља и породице Срђан Секулић.

Хаџић је, да подсетимо, на челу РСК био од почетка 1992. до краја 1993. Од пада РСК 1995. до подизања хашке оптужнице 2004. живео је у Новом Саду. Недалеко од Крушедола на Фрушкој гори ухапшен је 2011. и испоручен Хашком трибуналу који га је, због карцинома на мозгу, 2015. пустио на привремену слободу.


Извор: Вечерње новости