Викторија Нуланд данас у Београду

Дошла да потапше своје пулене по глави. Остаје да видимо ко ће све данас да шени пред газдарицом.

Уредништво


БЕОГРАД – Помоћник америчког државног секретара Викторија Нуланд боравиће данас у Београду, где ће се, како је саопштио Стејт департмент, састати са представницима власти и цивилног друштва.

Викторија Нуланд

Како се наводи, Нуланд ће са саговорницима размотрити низ билатералних и регионалних питања, укључујући напредак имплементације дијалога Београда и Приштине и континуирану подршку напорима Србије на путу ка ЕУ.

Како је саопштено из Владе Србије, састанак ће бити одржан у вили Бокељка, након којег је предвиђена заједничка изјава за медије.

Изјава за медије се очекује око 19.15 часова.

Председник Владе Србије Александар Вучић је пре неколико дана примио амбасадора САД Кајла Скота, са којим је разговарао и о значају предстојеће посете Викторије Нуланд.

Помоћник америчког државног секретара боравила је јуче у Приштини, где је, како је пренео АП, апеловала на тамошње званичнике да унапреде дијалог са Београдом.

Нуланд је позвала косовске лидере да ојачају владавину закона и правосуђе као и борбу против корупције и организованог криминала, наводећи да је то „кључно за напредак Косова“.


Извор: ТАНЈУГ