РОК КОНЦЕРТ ОРКЕСТАРА АМЕРИЧКЕ И СРПСКЕ ВОЈСКЕ: Нишлије нису заборавиле НАТО бомбардовање

Оркестар Министарства одбране „Станислав Бинички“ и „Тouch ‘n’ Go“, оркестар Европске команде ваздухопловних снага САД, одржали су у четвртак увече у Дому војске заједнички концерт рок музике. Концерт је отворио амбасадор САД у Србији Кајл Скот, који је рекао да је музика међународни језик пријатељства који сви разумеју, а да је концерт симбол како се у хармонији може гледати напред.
„Овај концерт део је сарадње двеју војски која је све боља“, поручио је амбасадор Скот.
На сцени Дома војске прво су наступили амерички војници, изводећи класичне рок хитове из шездесетих и седамдесетих година прошлог века. (Правда)
Оркестри су у петак и суботу одржали још два оваква концерта, у Нишу и Новом Пазару.

bombardovanje srbije

О томе како је било у Нишу записао је наш читалац Предраг Зликовац, његова прича у наставку текста.

***

Рок концерт америчког и српског војног оркестра

Како су већ поједини медији у Србији најавили у Амфитеатру на Кеју поред Нишаве, уз закашњење више од пола сата због малог броја заинтересованих гледалаца, у Нишу почео концерт Оркестра Министарства одбране Републике Србије „Станислав Бинички“, репрезентативног оркестра Гарде и војног рок бенда „Touch`n`Go“ Европске команде оружаних снага САД.

Окупљеним посетиоцима, међу којима се нису могли приметити униформисани припадници Војске Србије, осим организатора протокола, припадника Војне полиције и Полицијске управе Ниш који су обезбеђивали концерт, обратили су се представник Српске Војске који је на крају свог говора добио благ аплауз присутних и представник Оружаних снага Америке, после кога је говор превео преводилац, а аплауз је изостао у знак протеста присутних због злочина којима је Ниш и Нишлије не тако давно били изложени.

Таква сећања тешко бледе и дубоко су урезана у свест становника Ниша.

Изузетно задовољство је било запазити да се на концерту нису појавили припадници Српске Војске са члановима својих породица по директиви, па је концерт бар на почетку имао врло малу посећеност.

По слободној процени негде око 19.45 часова на концерту је са извођачима и обезбеђењем било присутно око 250 гледалаца.

То је довољан показатељ да се ипак став народа Ниша, а самим тим и Србије у многоме разликује од званичне политике коју води Влада Србије.

Аутор: Предраг Зликовац

***

ФБР ДОДАТАК

ПОДСЕЋАМО: НА НИШ ЈЕ У ЗЛОЧИНАЧКОМ NATO БОМБАРДОВАЊУ ЦИВИЛНОГ СТАНОВНИШТВА 1999. ГОДИНЕ ИСПАЉЕНО 324 ПРОЈЕКТИЛА, ПОГИНУЛО ЈЕ 25 ЦИВИЛНИХ ЛИЦА, 21 ПРИПАДНИК ВОЈСКЕ ЈУГОСЛАВИЈЕ И 9 ПОЛИЦАЈАЦА. НИШЛИЈЕ СУ ПОД УЗБУНОМ ОД ВАЗДУШНЕ ОПАСНОСТИ ПРОВЕЛЕ ТАЧНО 52 ДАНА 5 САТИ И 56 МИНУТА…

Аутор: Мр Новица С.Ранђеловић
ОПИС: Аутентично сведочанство о страдању једног града. 43 минута потресних сцена које вас неће оставити равнодушним.
Продуценти: TV5 – Ниш, NTV, RTV „Belle amie“ – Ниш
Извршни продуцент: „Икоплан“ – Ниш

9.7.2016. за ФБР приредила Биљана Диковић


Извор: ФБРепортер