Петиција: одузимање држављанства Наташи Кандић и Соњи Бисерко!

СРБИЈА – На друштвеним мрежама се појавила онлајн петиција којом се тражи укидање и одузимање држављанства Републике Србије познатим невладиним активисткињама Соњи Бисерко и Наташи Кандић.

Наташа Кандић и Соња Бисерко

Наиме, већ дужи низ година у широј српској јавности, због својих политичких ставова, Наташа Кандић и Соња Бисерко су перципиране као симболи „антисрпства“, а нетрпељивост међу већинским делом српског народа поприма врхунац.

У овој онлајн петицији њих две се називају „фашистима“ и тражи се да буду протеране из Србије.

„Циљ је да сакупимо што више потписа да би се одузело држављанство овим фашистима и протерају из наше земље!!!“ – пише на интернет страници ове онлајн петиције.

Петиција се спроводи под називом „Петиција за одузимање држављанства Соњи Бисерко, Наташи Кандић“, а адреса на којој се налази ова онлајн петиција је www.peticije24.com/peticija_za_oduzimanje_drzavljanstva_sonji_biserko_natasi_kandic

Као аутор петиције је потписана Невена М., а сасвим је извесно да би на овакво деловање могао реаговати и МУП, јер је држава показала да води политику којом се јавно негативно политичко означавање појединаца третира кривичним делом.

Последњи случај је био „Списак србомрзаца“ који је објавила организација СНП Наши, а због чега је покренут судски процес против лидера ове организације, Ивана Ивановића.

Наши су тада саопштили да је реч о политичкој акцији и да би свако кажњавање од стране државе због таквог политичког акта значило забрану права на слободу говора, те да назвати некога издајником и србомрсцем представља легитимну ствар, док је тужилац тражио казну за Ивановића од чак невероватних пет година затвора.

Наши су осудили овакав захтев тужиоца и назвали га „политичким прогоном“, те скренули пажњу да се у Србији не хапсе шиптарски лобисти и они који отворено подривају уставни поредак већ годинама, као и да је то доказ да је владајући режим марионетски и под снажним утицајем страних фактора.


Извор: Правда