Злочин у Житишту: Петоро убијених, више повређених у болници у Зрењанину, седам оперисано

ЖИТИШТЕ – Директорка зрењанинске болнице Гордана Козловачки изјавила је да су после ноћашње трагедије у кафићу у Житишту у ту установу допремљене 22 повређене особе којима је урађена дијагностичка процедура и збрињавање.

Житиште увиђај

Према њеним речима, шесторо је средње и лакше повређено, а остали су задобили теже повреде, сви из ватреног оружја.

Током ноћи урађено је и седам операција.

Како наводи РТС, међу повређенима је најмање троје малолетних.

Та телевизија јавља и да је петоро повређених упућено је у Клинички центар Војводине, једна особа на Грудну хирургију у Сремској Каменици, док је једна особа пребачена на Одељење неурохирургије Клиничког центра Србије.

Такође, неки од оних који су били у кафићу у тренутку пуцњаве нису се јавили лекару.

Пет особа је убијено, а 20 рањено ноћас у Житишту код Зрењанина када је З.С. (38) ушао у кафић Макијато и испалио више метака из аутоматског, саопштио је МУП.

Тешко убиство догодило се око 01.40 часова, а З.С. је испалио више хитаца из аутоматског оружја и том приликом убио своју супругу и још једну женску особу, након чега је наставио да пуца по грађанима који су се у том тренутку налазили у кафићу, наводи МУП.

Припадници Министарства унутрашњих послова ухапсили су З.С, а увиђај је у току, наводи се у саопштењу.

Љубоморни је муж пуцао из калашњикова и том приликом убио своју супругу и вероватно њену пријатељицу.

Након тога је наставио да пуца по грађанима који су се налазили у кафићу.

Од пет жртава две су преминуле на лицу места, а три су подлегле повредама у зрењанинској болници.

До убиства је дошло током традиционалне манифестације „Пиле фест“.

Вучуревић: Незапамћена трагедија у Житишту

Председник општине Житиште Митар Вучуревић изјавио је јутрос да је трагедија у којој је осумњичени З.С. у кафићу Макијато у том месту убио петоро, а ранио око 20 људи, незапамћена не само у тој средини, него можда и у држави.

Он је за портал „Ај лав Зрењанин“ рекао да је заказао седницу скупштине општине и да ће вероватно бити проглашена тродневна жалост.

Вучуревић је додао да локалне власти и даље чекају исход крвавог пира који је вероватно проистекао из неке породичне свађе или неспоразума и да се надају да ће се повређени опоравити.

Председник општине је навео да ће због трагедије бити отказана манифестација „Пиле фест“, која се тренутно одржава у Житишту.


Извор: ТАНЈУГ