БГ: Лубеницама на седиште комуналаца!

Београд — Фотографије на којима се испред улаза у седиште комуналне полиције у Београду види неколико бачених лубеница објављене су на интернету.

Комунална полиција ознака

Седиште комуналаца налази се у Мекензијевој улици, а на сликама се на улазу у њихову станицу виде бачене и поломљене лубенице.

Из Иницијативе „Не да(ви)мо Београд“ на Фејсбуку навели су да су као „симболички чин против насиља представника власти и њихових одреда, донели 200 килограма лубеница испред седишта комуналне полиције у Београду“.

„Нико од комуналних полицајаца није изашао из зграде, очигледно схватајући сопствену одговорност и потребу да се с њом суоче. Очекујемо оставку Николе Ристића и истрагу бројних неприхватљивих поступања комуналне полиције од самог свог оснивања“, наводи се у статусу.

Они су до сада због рушења у Савамали у центру града организовали неколико протеста на којима је било више хиљада људи, а на којима, између осталог, траже и оставку начелника комуналне полиције Николе Ристића

Један продавац на Видиковачкој пијаци преминуо је када су припадници комуналне полиције покушали да га легитимишу.

Заштитница грађана Београда Катарина Жежељ због тога је покренула поступак како би се утврдило да ли је комунална полиција прекорачила мере из своје надлежности.

Комунална полиција Београда је пре тога изразила жаљење због тога што је један продавац на Видиковачкој пијаци умро током покушаја легитимисања, додавши да у свом поступању није прекорачила мере из своје надлежности.

„Тада је једном лицу које је вршило нелегалну продају нагло позлило, након чега је позвана Хитна помоћ која је покушала реанимацију, али безуспешно. Претходно су припадници Комуналне полиције затражили асистенцију полиције, јер је поменуто лице одбило да се легитимише“, навела је комунална полиција у саопштењу.

Комунални полицајац Г.Б. је саслушан пошто га Љиљана Маринковић терети да је одговоран за смрт њеног супруга Владана, навеле су Вечерње новости.

Налог за саслушање је издало Више јавно тужилаштво у Београду, након смрти Владана Маринковића, трговца лубеницама, који је у среду преминуо на Видиковачкој пијаци у Београду.

Он је, засад, саслушан само у својству грађанина, на околности које су се у среду догодиле на Видиковачкој пијаци, наводе из МУП Србије.

“Комунални полицајац тврди да није прешао границе својих овлашћења, него да је све радио по закону“, кажу из МУП-а.


Извор: Б92