Старац Рафаил Берестов о лажипатријарху и лажисабору

Епископе РПЦ је у свом писму објављеном поводом усвајања вероиздајничког документа у Шамбезију ословио са “Драги Архијерејчићи“, напомињући да се нешто дешава у Цркви пре свега са њима архијерејима које подсећа да су носитељи Апостолске благодати у 21. веку. Мали и убоги старац, како себе назива јеросхимонах Рафаил Берестов, обратио се у истом духу и након одржавања тзв. Свеправославног сабора како би изнео своје мишљење о неучешћу Руске Православне Цркве на истом.

rafail

У име Оца и Сина и Светога Духа. Амин.

Поздрављам, драги оци, браћо и сестре!

Позвала ме је телефоном једна монахиња и каже: „Оче Рафаиле, честитам Вам на победи Православља, наши јерарси нису отишли на Сабор“.

Многопоштована матушка, не варајте се, патријарх и делегација архијераја нису отишли на Крит зато што су одлуке предсаборских саветовања у Шамбезију већ раније прихватили. Крајем јануара, после повратка са предсаборског саветовања у Шамбезију у Русију, патријарх је сазвао ванредни Архијерејски сабор, на коме је уверио епископе да су на саветовању у Шамбезију усвојени истински православни докуменити, због чега они сада на Архијерејском сабору морају бити усвојени. Када се приступило гласању, епископ Петар из Молдавије и епископ Лонгин (Жар) обратили су се патријарху рекавши да је неопходно саборно разматрање и расправљање о овим документима. Но, патријарх је заповедничким тоном рекао да седну на своја места, да је све већ одлучено, да неће бити никаквог разматрања већ да је потребно само одобравање тих докумената, без икакве расправе о њима. „Ко је за усвајање ових докумената нека дигне руку“. И већина архијереја су подигли руке. „Ко је против?“, „Уздржаних?“. Они који су били против уплашили су се, нити су се огласили нити су и подигли руке. Тако су сви, једногласно, усвојили јеретичке документе, патријарх се орадостио и никоме ништа не говорећи похитао је папи. Јересиарх-патријарх посејао је на Архијерејском сабору семе јереси- екуменизма и папизма, а архијереји су, не расуђујући, усвојили јеретичке документе.

Патријарх се на Архијерејском сабору понашао као папа.

Црквени реформатори су у Руској Православној Цркви уништили законити Помесни сабор, који је представљао сву црквену пуноту. Сада ти реформатори, ослањајући се на усвојене јеретичке документе – на нове нечастиве догмате и каноне, општиће и „саслуживати“ са јеретицима.

Па зашто, после свега, ха-ха-ха…, патријарх да иде на Сабор?! Све је усвојено, зашто би он још љутио паству, навлачио још већи гнев пастве и окретао је против себе?!

На лажисабор није отишла грузијска делагација, одбацивши јерес. Бугарска делегација није отпутовала на савет нечастивих; одбила је да учествује и антиохијска црквена делегација.

На одржаном Сабору, јересиарх – патријарх Вартоломеј, масон, видно бесан је рекао да су сви они који не прихвате одлуке Сабора – јеретици. А како је осмишљен овај Сабор?! Када су раније одржавани Свети Сабори на њима су учествовали Императори, Цареви, Свети људи, Светитељи, свештеници, ђакони, монаси и мирјани – сва црквена пунота. У храм би поставили велики крст, а на сталку би стајало велико богослужбено Свето Богослужбено Јеванђеље. Право гласа су имали сви, чак и нижи чинови, а не само Архијереји, а остали би слушали.

Тако је, примера ради, Свети Атанасије Велики на Првом Васељенском Сабору бранио Православље, иако ђакон, и његове речи су имале велики утицај на одбацивање јереси и победу Истине Христове. Но, то су били Свети Сабори, а не као овај лажисабор – масонски сабор, који је одражан иза затворених врата, и на који је дошло по 24 архијереја из сваке Помесне Цркве, који немају право да кажу ни једну реч. Могу да говоре само патријарси и предстојатељи Цркава. Тај сабор нису сазвали православни, без преке потребе, дакле не по црквеној нужди. Тај сабор су заказали крупни масонски олигарси, у циљу давања новог облика Светој Православној Цркви, увођења јеретичких догми, са цињем да Свети Дух одступи од Цркве Христове. Ето разлога зашто су масони тако упорно припремали тај нечастиви сабор.

Чудим се како то да непријатељи Христови чине такво вапијуће зло, а наши јерарси и даље ћуте! Зар је могуће да су се наши Павли обратили у Савле? Дај Боже да бар неки од њих постану Павли, снажно ударе жезлом и постану браниоци Свете Православне Цркве Христове. Врата адова не могу надвладати Цркву Христову, но колико људи могу повредити и погубити?!

Православни, устанимо за Веру православну и не помињимо јеретике! Игноришимо их, и уз Божију помоћ одбранићемо Свето Православље!

“Не спавајте, моји драгоцени! Не смемо спавати! Треба да се молимо! Не спавајте! Не спавајте, православни”.  Старац Николај Гурјанов