Гилад Ацмон: „Хаарец“ потврдио да Велика Британија служи као израелска марионета у Европској унији

„Победом ‘Брегзита’, Израел губи свог главног агента у Европској унији“, пише израелски „Хаарец“ од 26. јуна.

„Британија је помагала у доношењу умерених и избалансираних одлука ЕУ о мировном процесу, ублажавала критике па чак и упрезала друге државе чланице да се и оне супротстављају антиизраелским потезима у Уједињеним нацијама, али сада они који са симпатијама гледају на палестинску ствар могу постати гласнији и, можда, доминантнији.“

Да, Израелци су почели да признају да је држава Јевреја „изгубила значајног агента у Европској унији“ и да „излазак Британије не иде у прилог интересима Израела, посебно због палестинског питања“.

Али откуд Британија да буде израелски агент? Како се сведе на израелску колонију? Просто. Британским спољним пословима доминира израелски лоби.

Према писању израелског листа, премијер Дејвид Камерон се са лидерима „јеврејске заједнице“ састао у Лондону неколико дана пре одржавања референдума, и јеврејске олигархе упитао: „Да ли желите да се Британија – највећи пријатељ Израела – тамо и даље супротставља бојкоту, забрани инвестирања и санкцијама Израелу – или нас хоћете напољу, немоћне да утичемо на резултат таквих расправа?“

Најмање 52% Британаца сматра да их Камеронова влада занемарује. Али не и главешине јеврејске заједнице. О њиховим интересима у иностранству се бринуло.

А опет, Камеронов вапај није деловао на све присутне Јевреје. „Приличан број учесника дискусије је изнео мишљење да излазак Британије из ЕУ заправо иде у корист Израела“, јер „излазак Британије ће знатно ослабити ЕУ њене институције и међународни утицај, и уклонити жалац из одлука везаних за израелско-палестинске односе“, али не само то, него и „подрити стабилност ЕУ и од њених институција и чланица захтевати да сву енергију усмере ка учвршћивању сопствених редова, а не у израелско-палестинска посла“.

Можда би требало да се Брисел мало пораспита о елементима из јеврејског лобија Велике Британије који прижељкују слабљење па чак и распад ЕУ. Што се тиче Британаца, рекао бих да увиђају да њихови политичари непрестано угрожавају британске националне интересе. Али ни Борис Џонсон, Мајкл Гоув и Тереза Меј ништа неће учинити да се нешто у том погледу промени. Израелска штампа је већ потврдила да су те „узданице“ у ствари наватренија тројка ционистичких ентузијаста у читавом краљевству. А и шире.

Од истог аутора: Ћирилизовано: Гилад Ацмон (18 чланака)

Аутор: Гилад Ацмон
Извор: Haaretz Confirms: Britain Has Been Operating As An Israeli Puppet Within The EU — Gilad Atzmon
Превод: Ћирилизовано