Зукорлић: „Ја на челу Одбора за образовање? То је само први корак“

Београд — Посланик Бошњачке демократске заједнице Санџака Муамер Зукорлић прокоментарисао је његов избор за председника скупштинског Одбора за образовање.

Muamer ZukorlićКако каже, Србија је тиме послала поруку да једнако третира све своје грађане без обзира на етничку и верску припадност.

Осим тога, он је рекао да је при крају споразум о њиховом придруживању парламентарној већини.

„На путу опредељења ка дијалогу и помирењу, веома је важно имати људе који ће моћи да граде мостове с регионалним окружењем, које има своје верске и културолошке разлике, али исто тако и са ширим окружењем где имамо сав тај муслимански свет и западни свет“, рекао је Зукорлић за РТС.

Он је додао да је Одбор за образовање битан ресор, да се на образовању гради будућност, да је важно кренути са утврђивањем тог темеља, јер, како је оценио, све што нам се данас дешава је последица лошег образовања.

Његов избор је, рекао је Зукорлић, део договора са владајућиом скупштинском већином који теку у циљу потписивања споразума о сарадњи и њиховом придруживању парламентарној већини.

Како каже, споразум је при крају и да је његов избор на чело Одбора за образовање први корак.

„Нисмо тражили министарске позиције, желимо да укључимо младе људе из Санџака, да осете да је држава отворена за њих“, закључио је Зукорлић.

Зукорлић је у петак, 24. јуна, изабран за председника Одбора Скупштине Србије за образовање, науку, технолошки развој и информатичко друштво, а за његов избор на ту функцију гласало је 11 чланова, док је против било два, а уздржаних није било.


Извор: Б92