Према његовим речима, последице гласања су глобалног карактера, али је преурањено рећи да ли ће бити „више позитивне или негативне“.

Путин је рекао да британска одлука неће утицати на односе Русије и ЕУ, као ни на европске санкције против Русије због украјинске кризе.

Портпарол Кремља Дмитриј Песков је изразио наду да ће Брегзит допринети побољшању односа Русије и Велике Британије.

„Надамо се да ће у новој реалности превладити потреба за бољим односима (Русије и Велике Британије)“, рекао је Песков изражавајући жаљење због недостатка воље Лондона за сарадњу с Москвом.

Руски премијер Дмитриј Медведев изразио је мањи оптимизам оцењујући да сада постоје „додатни ризици за светску и руску привреду“.

Министарство иностраних послова саопштило је да је Брегзит указао на „озбиљне несугласице унутар саме ЕУ у решавању кључних притања“.

Односи Русије и Велике Британије су поремећени истрагом о околностима смрти бившег руског агента Александра Литвињенка преминулог 2006. године у Лондону, као и увођењем Русији санкција на којима је Лондон инсистирао.

„Без Велике Британије у ЕУ, нико више неће инсистирати на увођењу нових санкција Русији“, оценио је градоначелник Москве Сергеј Собјанин.


Извор: Вечерње новости